All inclusive vakanties vergelijken!

Verrassend Cuba

Deel artikel

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming

Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken en een hele interessante geschiedenis. Cuba is in één woord een fantastisch vakantieland. Een vakantie naar Cuba zal dan ook een onvergetelijke ervaring zijn, waarover nog jaren zal worden gepraat! Naast al het moois dat er op het eiland te bewonderen is, valt het voornamelijk op dat de lokale bevolking enorm meegaand en gastvrij is. De bevolking op Cuba leeft heel relaxed en dit relaxte sfeertje wordt al snel overgenomen en er wordt een gevoel gecreëerd die nog nooit hebt gevoelt. Op Cuba zijn niet veel toeristen te vinden en dit draagt bij aan het Cubaanse gevoel. Eenmaal in Cuba is het heel verrassend wanneer er één van de vele lokale clubs wordt aangedaan, overal waar er gelopen wordt zijn deze sfeervolle clubs te vinden. De salsamuziek klinkt overal op straat en deze lekkere swingende muziek zet aan tot dansen. Wees niet bang als je de salsa dans niet onder de knie hebt, de lokale gastvrije bevolking neemt alle tijd om het je te leren. Niet dansen is erger dan wel dansen en het niet kunnen. Verder staat Cuba natuurlijk bekend om haar rum en sigaren. Om het echte Cubaanse leven te ervaren is het een aanrader om in een lokale club de salsa te dansen onder het genot van een glaasje rum en een Cubaanse sigaar.

Ontdek de cultuur en natuur op dit prachtige eiland

Cuba heeft prachtige witte zandstranden en er kan uitermate goed genoten worden van de zon, zee, het strand en het relaxte leven maar Cuba heeft veel meer te bieden. Wat te denken van de prachtige bouwwerken die overal staan, grote herenhuizen en prachtige grote gebouwen. Bij het slenteren door de straten in Cuba moet er vooral naar boven gekeken worden, dan word er ontdekt hoe mooi de architectuur is. Overal waar je loopt hoor je de salsamuziek klinken vanuit de huizen en de clubs en dit nodigt uit om te gaan salsa dansen. Om het eiland goed te ontdekken kan er met gemak een huurauto worden gehuurd, het wegnet is prima op het eiland. Met de huurauto kan er reist worden naar Vinales, rondom de streek van Vinales zijn heel veel tabaksplantages te vinden. In deze streek worden de beste sigaren gemaakt en daar staat Cuba ook om bekend. Vinales heeft ook een prachtige vallei waar de natuur wonderschoon is, die voornamelijk getekend word door kalksteen heuvels (mogotes). Een andere bezienswaardigheid op Cuba is de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat namelijk Trinidad. Deze stad heeft de authenticiteit van de Spaanse 16e eeuw bewaard. Er staan tal van kleine woningen die allemaal geschilderd zijn in prachtige kleuren die passen bij de Cubaanse levensstijl. Verder heeft het eiland een hele mooie sprekende natuur die overal op het eiland terug komt. Een vakantie naar Cuba zal altijd in het geheugen gegrift blijven!

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland