All inclusive vakanties vergelijken!

Voor- en nadelen all inclusive vakantie

Deel artikel

Wie overweegt een all inclusive vakantie te boeken, doet er goed de voor- en nadelen van een dergelijke luxe vakantie op een rij te zetten. Ook al zitten er aan het boeken van een all inclusive vakantie meer voordelen dan nadelen. Het is goed om ook die laatste categorie te benoemen. Ook al zal voor de één zo een nadeel ook een voordeel blijken te zijn.

Wat is een all inclusive vakantie?

Zo een all-in vakantie is het beste te omschrijven als een relaxreis waarbij alles inclusief is. Stel dat je zo een all inclusive vakantie Spanje dan boek je deze inclusief vliegtickets, verblijf in hotel, appartement of resort en onbeperkt eten en drinken. Daarbij moet dan worden opgemerkt dat sterke alcoholische drank zoals wodka, rum of cognac meestal niet in de all-in prijs inbegrepen is, dat is wel vaak het geval bij een ultra all inclusive vakantie.  Samengevat, een all inclusive reis is een luxe vakantie waarin nagenoeg alles inbegrepen is. Bij een vliegreis ook meestal de transfers.

Wellness tijdens je verblijf

Je verblijft tijdens zo een relax vakantie meestal in een hotel of resort met zwembad of Spa. Soms zelfs in een wellness hotel.

 Maar de all inclusive vakantieverblijven hebben vaak ook wellness faciliteiten zoals een sauna of Turks Stoombad. Onbezorgd relaxen en heerlijk verwend worden. Dat staat bij al deze verwen vakanties centraal. Tegen een meerprijs kan je meestal een masseur inhuren of zelfs gebruik maken van de diensten van een personal coach. Bijvoorbeeld om tijdens je vakantie aan je fitheid te werken.

De voordelen van een all-in vakantie

We kunnen de voordelen van een vakantie all inclusive samenvatten als volgt

-alles is tijdens je vakantie inclusief, je weet vooraf precies waar je financieel aan toe bent

-je hoeft je hotel of resort niet uit om te eten en relaxen, alles is aanwezig voor vermaak

-met slechts één boeking heb jij je hele vakantie geregeld

-ook als alleenstaande kan jij onbezorgd op reis

-vaak ook als last minute vakantie te boeken, je kunt inspelen op het weer.

Nadelen van all inclusive vakanties

-als je avontuurlijk bent aangelegd en een rondreis wil maken, is het all inclusive concept niet interessant

-een all inclusive vakantie is meestal niet goedkoop, het is zeker in combinatie met een vliegvakantie naar een verre bestemming, een pittige investering.

-zo een luxe vakantie is minder geschikt voor een vakantie met hond

Gerelateerd nieuws

Overig

Kies voor de trein in Nederland!

Reizen met de trein is een van de meest comfortabele en milieuvriendelijke manieren om door Nederland te reizen. Of je nu naar het werk gaat,