algarveAlgemene informatie Algarve

De Algarve valt in het district Faro en dit gebied bestrijkt de gehele breedte van de Portugese zuidkust en de hoofdstad van dit gebied is de stad Faro. De Algarve is bij Nederlandse en andere vakantiegangers het populairste gebied voor een vakantie. Toerisme is hierdoor ontzettend belangrijk voor het gebied om de economie draaiende te houden. Toeristen uit vrijwel alle windstreken strijken in de zomermaanden neer in de Algarve voor een heerlijke vakantie. Het gebied is schitterend en heel veelzijdig, het heeft werkelijk voor elk wat wils. De Algarva staat bekend om haar prachtige baaien, zandstranden, mooie natuur en de vele historische bezienswaardigheden. Druk bezochte bezienswaardigheden in het district Faro zijn onder andere de basiliek São Lourenco dos Matos en het oude Castelo in Silves. In de algarve zijn enkele populaire badplaatsen gelegen waar toeristen ieder jaar weer genieten van een zorgeloze vakantie. De badplaatsen zijn onder andere Albufeira, Lagos, Monte Gordo en Olhos d’Agua. Toerisme is enorm belangrijk voor de regio maar er worden in de Algarve ook verschillende producten geproduceerd zoald olijven, fruit, vijgen en amandelen. Door de ligging aan de zuidkust van Portugal is de visserij ook nog steeds een belangrijke inkomstenbron. De meest populaire badplaats en vrijwel de meest levendige is Albufeira. De laatste jaren is deze badplaats steeds geliefder aan het worden bij jongeren en stelletjes die willen genieten van een geweldige vakantie in een levendige omgeving. In het centrum van Albufeira tref je talloze bars, discotheken en clubs. De Algarve heeft voor elk wat wils boek nu je all inclusive vakantie naar de meest zuidelijke regio van Portugal.

Geografie, natuur en klimaat van Algarve

In het district Faro van Portugal valt de Algarve tegenwoordig. Vroeger was de Algarve een provincie binnen Portugal maar in 1976 is het land opnieuw ingedeeld. Nadien bestaat Portugal uit districten, waaronder het district Faro. De hoofdstad van dit prachtige gebied aan de zuidkust is de gelijknamige stad Faro. Het district omvat niet alleen het vasteland, voor de zuidkust van Portugal zijn ook eilanden gelegen die behoren tot het district Faro. De totale lengte van de kustlijn van dit schitterende gebied is ruim 200 kilometer. Volgens menig mens is de kustlijn van de Algarve de mooist van Europa. De kustlijn van de Algarve kenmerkt zich door de vele grotten en de goudgele zandstranden. De meeste kalksteen grotten van de Algarve zijn te bewonderen bij de badplaats Lagos. De adembenemende kalksteen grotten zijn alleen te bewonderen vanaf zee. Het gebied heeft ook een prachtige natuur met een enorm groot natuurreservaat van ruim 170 vierkante kilometer. Het betreft natuurreservaat Ria Formosa Lagune. Dit natuurreservaat is de plek waar meer dan honderd verschillende vogelsoorten te spotten zijn. Het district Faro heeft een uitstekend klimaat waardoor toeristen graag naar deze regio komen voor een vakantie. Het district kent een mediterraan klimaat, maar door de invloed van de Atlantische Oceaan voelt het in de Algarve een stuk aangenamer. De Algarve is de regio voor een zonvakantie, want het gebied heeft jaarlijks ruim drieduizend zonuren. Geniet in de zon van je verdiende all inclusive Portugal vakantie in de Algarve.

Cultuur en bezienswaardigheden Algarve

In het district Faro, waar de Algarve tegenwoordig bijhoort, staat voornamelijk bekend vanwege de aardewerken en de keramiek die er gemaakt worden. Vooral de aardewerken en tegels die met de hand beschilderd worden komen uit de Algarve. In de regio vind je hierdoor enorm veel keramiek en aardewerk winkels waar toeristen ze als souvenir kunnen kopen. In Portugal hoor je overal een bepaalde muziek, ook wel de Fado genoemd. Deze muziekstijl is ontdekt in Portugal en in de Algarve wordt het overal ter gehore gebracht. De muziekstijl werd in 1820 ontdekt en nog steeds zijn de Portugezen heel trots op deze muziekstijl. In de Algarve zijn heel veel bezienswaardigheden te bewonderen. De prachtige kustlijn van Praia da Rocha of Praia da Marinha zijn wonderschoon en een must see tijdens een vakantie in de Algarve. Historische bezienswaardigheden in de regio zijn onder andere de basiliek São Lourenco dos Matos en het oude Castelo in Silves.

Overige informatie Algarve

De Algarve is nog niet heel lang populair als vakantiebestemming, pas sinds 1960 hebben de eerste toeristen de Algarve ontdekt. Sindsdien is alles wel in een stroomversnelling gekomen en is het inmiddels uitgegroeid tot de populairste vakantiebestemming van heel Portugal. Toeristen uit alle windstreken komen naar de Algarve voor uiteenlopende redenen, maar de meest voorkomende reden is om heerlijk te genieten van een zorgeloze all inclusive vakantie. Toerisme is tegenwoordig de belangrijkste inkomstenbron van het district Faro en er wordt ongelooflijk veel geld geïnvesteerd om het gebied verder te ontwikkelen. Een all incluisve vakantie naar de Algarve is een ieder aan te raden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *