tenerifeAlgemene informatie Tenerife

In de Atlantische Oceaan ligt één van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Europa. Het Canarische eiland Tenerife is al sinds jaar en dag een geliefde vakantiebestemming bij toeristen van over de hele wereld. Het eiland is enorm geliefd vanwege het aanhoudende aangename klimaat. Het hele jaar door heerst er een constant klimaat waardoor het een interessante reisbestemming is voor vakantiegangers, hierdoor is Tenerife ook populair als winterzon bestemming. Het eiland heeft schitterende stranden en dat maakt Tenerife tot een fantastische zonvakantie bestemming, maar het eiland heeft heel veel meer te bieden voor een vakantie. Naast schitterende stranden heeft Tenerife sfeervolle badplaatsen, een veelzijdig landschap en een uitgesproken natuur. Voor elke soort vakantieganger is er wat te doen op het vakantie-eiland. De actieve vakantieganger kan mooie wandelingen of fietstochten maken. Ook is het mogelijk om verschillende watersporten uit te oefenen op de stranden bij de populaire badplaatsen. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in het Parque Nacional de las Cañadas del Teide, of wel Nationaal Park El Teide. Strandliefhebbers hebben helemaal niets te klagen tijdens de vakantie want Tenerife is gezegend met schitterende uitgestrekte stranden. Het vakantie-eiland heeft voor elk wat wils. Toeristen boeken massaal een vakantie naar het zuiden van Tenerife, want de temperatuur ligt hier hoger dan in het noorden en hier zijn alle gezellige badplaatsen gelegen. Vanaf Schiphol Amsterdam bedraagt de maximale vliegtijd naar het vakantie-eiland vijf uur. Binnen no-time ben je op de plaats van bestemming en kan je genieten van je all inclusive Tenerife vakantie.

Geografie, natuur en klimaat van Tenerife

Tenerife behoort tot de archipel de Canarische Eilanden. Deze archipel is gelegen in de Atlantische Oceaan. Tenerife is het grootste eiland en het op twee na populairste vakantie-eiland van de archipel. Het is voor veel mensen niet te geloven maar de Canarische eilanden behoren tot het Spaanse Koninkrijk, ondanks dat ze op enorme afstand van het Spaanse vasteland liggen. Tenerife ligt op circa tweehonderd kilometer van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Op het eiland is ook één van de twee hoofdsteden van de Canarische Eilanden gelegen en het is tevens de hoofdstad van het eiland zelf, namelijk Santa Cruz de Tenerife. De andere hoofdstad van de archipel is gelegen op het vakantie-eiland Gran Canaria. Toeristen trekken massaal naar het warme zuiden op het eiland voor een welverdiende zonvakantie. Populaire badplaatsen op het eiland zijn Costa Adeje, Playa de Las Americas en Los Cristianos. Van oorsprong is Tenerife een vulkanisch eiland, hierdoor is de ondergrond enorm vruchtbaar en dat zie je direct terug aan de natuur. Het landschap kent vele groene valleien, imponerende bergtoppen en prachtige stranden. Het hele jaar door kan er een all inclusive vakantie geboekt worden naar het eiland, want Tenerife kent het subtropische klimaat. De zomers zijn warm en de winters uitermate zacht. Tenerife is het eiland met de eeuwige lente.

Cultuur en bezienswaardigheden van Tenerife

Tenrife is een prachtig eiland en het kent een rijke cultuur. Er wordt nog steeds vastgehouden aan de traditionele levensstijl van de oorspronkelijke bevolking van de Canarische Eilanden. Volksfeesten zoals het oogstfeest en carnaval worden ieder jaar uitbundig gevierd. Vooral het carnaval is heel belangrijk voor de lokale bevolking en in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife wordt het carnaval zo uitbundig gevierd dat men het vaak vergelijkt met Rio de Janeiro. Het eiland heeft een uitgesproken cultuur, maar het heeft ook een buitengewoon mooie natuur. Wanneer men het binnenland in trekt zal de fantastische natuur pas echt ontdekt worden. In het binnenland zijn idyllische dorpjes te vinden maar ook een prachtige natuur. Een aanrader is het Parque Nacional de las Cañadas del Teide. In dit park is ook het hoogste punt van Spanje gelegen namelijk de top van de vulkaan Pico del Teide. De top is te bereiken middels een gondelbaan. Het landschap rondom de vulkaan ziet eruit als een maanlandschap en dat komt door het gestolde lava van vroegere uitbarstingen van de vulkaan. Op het eiland zijn ook twee populaire attractieparken te bezoeken. De meest bekende is het Loro Parque, waar shows gegeven worden met orka’s. Het andere attractiepark is het Siam Park, de place to be als je van water en snelheid houdt.

Overige informatie van Tenerife

De lange zandstranden in het zuiden van Tenerife zijn perfect om te genieten van een all inclusive vakantie. Langs de schitterende zandstranden zijn veel tapasrestaurants en terrassen gevestigd om een heerlijk hapje en een drankje te nuttigen. Tenerife heeft door de aanwezigheid van de vulkaan Pico del Teide veel verschillende landschappen die telkens doen verbazen. De pittoreske dorpjes landinwaarts laten veel zien van de cultuur en de lokale bevolking is er heel vriendelijk. De badplaatsen in het zuiden van het eiland worden ieder jaar overspoeld met toeristen die willen genieten van een onbezorgde strandvakantie. In de populaire badplaatsen zijn alle faciliteiten aanwezig voor een aangename vakantie. Er zijn shopping malls en enorm veel uitgaansgelegenheden. Tenerife is de ideale vakantiebestemming om optimaal te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *