The Dream of Zanzibar ResortAlgemene informatie Zanzibar

Voor de oostkust van Afrika ligt het eiland Zanzibar. Het eiland maakt deel uit van Tanzania. Het eiland wordt vaak omschreven samen met het eiland Mafia als de Specerijeneilanden, hoewel deze term vaker gebruikt wordt voor de Molukken. De populairste toeristische plaats op het eiland is Stone Town en de belangrijkste badplaatsen zijn Nungwi en Kendwa. De belangrijkste bronnen van inkomsten voor het eiland zijn specerijen en het toerisme. De belangrijkste attracties voor toeristen zijn de schitterende witte zandstranden, oogverblindende koraalriffen en de diverse mogelijkheden om te duiken. Stone Town is een prachtige historische stad met heel veel Arabische invloeden en de stad staat tevens op de werelderfgoedlijst. Op het schitterende eiland geniet je met volle teugen van een all inclusive vakantie. Het is de perfecte vakantiebestemming als je even aan alles wilt ontsnappen. Geniet van lekker luieren op het strand, wandelingen langs de kustlijn of neem een verfrissende duik in de glasheldere azuurblauwe zee. Op het eiland kun je optimaal genieten van een all inclusive vakantie want er zijn vrijwel alleen maar resorts gelegen die deze geweldige formule aanbieden tijdens je verblijf op het prachtige eiland Zanzibar. Je kunt natuurlijk een all inclusive vakantie boeken naar het paradijselijke eiland, maar heel veel vakantiegangers maken eerst een rondreis door het prachtige Tanzania en gaan als afsluiter enkele dagen heerlijk genieten op het wonderschone eiland! Bekijk het aanbod Zanzibar vakanties en boek het resort dat aan je wensen voldoet.

Geografie, natuur en klimaat Zanzibar

Zanzibar is gelegen voor de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Zanzibar omvat niet één eiland maar vaak worden de eilanden Mafia, Pemba en diverse kleinere eilandjes voor de kust van Tanzania omschreven als Zanzibar. De eilanden worden vaak omschreven als de Specerijeneilanden, wegens de grootschalige productie van kruidnagels, nootmuskaat en heel veel andere specerijen. Het eiland Tanzania is het bekendste eiland voor een ontsnapping aan het dagelijkse leven, terwijl je bij het eiland de perfecte duikmogelijkheden hebt en het eiland Pemba is het minst bekend en daardoor ook het minst ontwikkeld van alle eilanden. Zanzibar heeft over het algemenen een vlak landschap. In het westen en centraal zijn er heuvels met een maximale hoogte van 120 meter. Zanzibar-stad is de hoofdstad van het eiland. Het eiland kent een tropisch moessonklimaat met verspreid over het jaar veel neerslag. Zanzibar kent twee regenperiodes, de eerste duurt van maart tot en met juni en de tweede duurt van oktober tot en met januari. Het hele jaar ligt de gemiddelde temperatuur rond de dertig graden Celsius.

Cultuur en bezienswaardigheden Zanzibar

Het overgrote gedeelte van alle toeristen gaan naar Zanzibar vanwege de mooie hagelwitte zandstranden en de moderne en luxe resorts. Het is een ideaal eiland voor een strandvakantie. Gelukkig heeft Zanzibar heel veel meer te bieden, zo heeft het een fascinerende cultuur met enorm veel verwijzingen naar de tijd van slavenarbeid en sultans. Het verleden van Zanzibar is vooral goed waar te nemen in de historische stad Stone Town. Hier kun je dwalen door de smalle straatjes en steegjes. Kijk tijdens je wandeling goed naar de huizen en dan met namen naar het houtwerk en je zal zien dat er schitterende details waar te nemen zijn. In het binnenland van het eiland zijn heel veel plantages en natuurparken te zien. Een prachtige bezienswaardigheid op het eiland is Mtoni Palace Ruins, waarvan de oorspronkelijke naam eigenlijk Beit el Mtoni is. Dit betekent Paleis bij de stroom. Het is één van de oudste gebouwen van Zanzibar en het is waarschijnlijk gebouwd in de tijd van Sultan Sayyid Said. Het paleis is in verval gekomen nadat het in 1880 verlaten werd. Nu resten er alleen nog ruïnes.

Overige informatie Zanzibar

Zanzibar kent twee regenseizoenen het is daarom belangrijk om te weten wat de beste reistijd is om een all inclusive vakantie te boeken naar het schitterende eiland. Als je een vakantie wilt boeken naar Zanzibar kun je dit het beste doen in de periode van juni tot en met oktober. De temperatuur is er dan aangenaam en ook de luchtvochtigheid is relatief laaf. Over het algemeen is het mogelijk om het hele jaar door een vakantie te boeken naar Zanzibar, want de gemiddelde temperatuur ligt altijd rond de dertig graden Celsius. Buiten de beste reistijd om heb je wel aanzienlijk meer kans op neerslag. Er zijn heel veel mooie lodges, boutique hotels en sfeervolle resorts gelegen direct aan het hagelwitte zandstrand van Zanzibar. Bekijk het aanbod all inclusive hotels Zanzibar en boek een vakantie naar het paradijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *