Port el KantaouiAlgemene informatie Antalya

In het zuidwesten van Turkije, direct aan de Middellandse Zee ligt de badplaats Antalya. De plaats staat bekend als grootste internationale badplaats van Turkije en maakt onderdeel uit van de Turkse Riviera. Antalya is vernoemd naar de Baai van Antalya waar de badplaats aan ligt. Als je een all inclusive vakantie wilt boeken naar Turkije is Antalya het walhalla. Het heeft een historisch centrum met verschillende moskeeën en pleinen. Er is ook in het centrum een lange winkelstraat met vestigingen van bekende winkelketens. Het oude centrum van Antalya ligt op enkele kilometers van het prachtige strand, maar de luxe all inclusive accommodaties liggen vrijwel allemaal dicht aan het strand. De bekende stranden van Antalya zijn Konyaalti beach (strand met kiezelstenen) en Lara beach (zandstrand). Antalya is opgedeeld in een aantal wijken en een hele populaire wijk van Antalya is Lara. In de toeristische sector wordt Lara als aparte badplaats vermeld maar het is eigenlijk een wijk binnen de stad Antalya. In de directe omgeving van Antalya bevinden zich de populaire badplaatsen Side, Belek, Kemer en Alanya. De regio van Antalya is rijk aan archeologische sites zoals Sagalassos, maar het heeft ook een adembenemende natuur. De laatste jaren is Antalya ook razend populair bij golfliefhebbers. De badplaats Belek dat op circa 35 kilometer afstand is gelegen beschikt namelijk over de mooiste en beste golfbanen van Turkije. Antalya is de ideale vakantiebestemming voor een heerlijke all inclusive vakantie.

Geografie, natuur en klimaat Antalya

Antalya is gelegen in de gelijknamige provincie Antalya. Het is één van de 81 provincies van Turkije. De populaire badplaats is gelegen in het zuidwesten van Turkije en behoort toe aan de Turkse Riviera. De stad is vernoemd naar de Baai van Antalya waar het aan ligt. Ondanks dat het historische centrum op enkele kilometers afstand is gelegen van het strand is de badplaats razend populair en dat komt omdat de meeste all inclusive accommodaties wel direct of in de buurt van het strand liggen. Antalya heeft een buitengewone bijzondere natuur en dat komt omdat de Duden watervallen in Lara het bekendste natuurfenomeen van Antalya en omgeving is. De Duden rivier stort bij Lara Beach de zee in. Er groeien verder veel planten en bomen in de omgeving en in het Ataturk Park en Karaalioglu Park kun je de natuur van Antalya in volle glorie aanschouwen. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de zomers warm tot extreem heet kunnen zijn en in de winter is de kans op neerslag aanwezig maar de temperatuur zal vrijwel nooit onder de 5 graden Celsius zakken.

Cultuur en Bezienswaardigheden Antalya

Antalya is al van oudsher een geliefde vakantiebestemming. De oude binnenstad van Antalya is rijk aan historie waar je als toerist heel veel interessante bezienswaardigheden kunt bewonderen. Het oude centrum wordt Kaleici genoemd en in de smalle straatjes vind je onder andere de Seltsjoek Karatay Moskee, de Tekeli Mehmet Pasa Moskee en de Kesik Minaret. Aan de oost kant van de stad zijn nog grote delen van de oude stadsmuur te bewonderen. Naast historische bezienswaardigheden heeft Antalya ook qua natuur heel veel te bieden. Het bekendste natuurverschijnsel in Antalya is de Duden waterval bij Lara Beach. Als natuurliefhebber kun je natuurlijk ook het prachtige achter landschap intrekken om de omgeving van Antalya beter te verkennen. Tijdens je all inclusive vakantie Antalya Turkije is het een must om één van de authentieke Turkse badhuizen te bezoeken.

Overige informatie Antalya

Antalya is al jaren een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Turkse Riviera. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten accommodaties te vinden in de badplaats en dat maakt het een geliefde vakantiebestemming. Kies je voor luxe en all inclusive dan zit je vrijwel altijd direct aan het strand of is het strand op steenworp afstand gelegen. Voor golfliefhebbers is Antalya ook de ideale vakantiebestemming. In de directe omgeving liggen verschillende golfbanen en op circa 30 kilometer afstand ligt het golf walhalla van Turkije namelijk de badplaats Belek. Wil je tijdens je all inclusive vakantie ook lekker een balletje slaan dan is Antalya de meest ideale vakantiebestemming. De badplaats heeft werkelijk voor elk wat wils en dat maakt het tot een uiterst geliefde vakantiebestemming. Vergelijk hier alle all inclusive vakanties naar de populaire badplaats Antalya!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *