belekAlgemene informatie

Op ongeveer 30 kilometer afstand van de geliefde badplaatsen Side en Antalya ligt het gloednieuwe vakantieoord Belek. De badplaats aan de Turkse Riviera is in rap tempo ontwikkeld en dat komt voornamelijk door de aanwezigheid van enorm veel golfbanen, niet voor niets wordt Belek ook wel het golfparadijs aan de Turkse Riviera genoemd. Belek wordt geroemd vanwege de ultra moderne accommodaties en de uitstekende faciliteiten van de badplaats. In de badplaats is vanaf het begin rekening gehouden met de aanleg van de verschillende golfbanen. De accommodaties liggen hierdoor tussen alle golfbanen in. Belek heeft op dit moment 16 golfbanen waar een ieder een balletje kan gaan slaan. Hierdoor is Belek het golfparadijs van Turkije en het fijne aan Belek is dat er het hele jaar door een balletje geslagen kan worden door het aangename klimaat. De badplaats staat vooral bekend vanwege de uitstekende golf faciliteiten maar Belek heeft heel veel meer te bieden. Belek is namelijk gelegen aan de Middellandse Zee en heeft een lang uitgerekt strand waardoor het een ideale bestemming is voor een strandvakantie. Daarnaast is de badplaats gelegen in een groene omgeving en is er hier heel veel flora en fauna te ontdekken. De kern van het oorspronkelijke dorp ligt enkele kilometers landinwaarts. Hier zijn verschillende winkeltjes, bars en eetgelegenheden te vinden. Wil je baden in luxe, genieten van een prachtige strand en af en toe een balletje slaan dan is Belek de ideale vakantiebestemming voor jou.

Geografie, natuur en klimaat

De badplaats is gelegen aan de zuidkust van Turkije in de populaire regio de Turkse Riviera. Belek is één van de nieuwste vakantieoorden van Turkije en het is nog steeds volop in ontwikkeling. De badplaats ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van de geliefde badplaatsen Side en Antalya. Belek telt ongeveer 11.000 inwoners en steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van de badplaats want het aantal inwoners groeit elk jaar. Belek is dus niet alleen populair bij buitenlandse toeristen maar ook bij de Turken zelf. Het hele jaar door is Belek te boeken voor een vakantie en dat heeft te maken met de gunstige ligging aan de zuidkust van Turkije. Belek heeft een mediterraan klimaat en het klimaat zorgt ervoor dat er in de winter een gemiddelde temperatuur heerst van 17 graden Celsius en in de zomer de temperatuur met gemak ver boven de 30 graden Celsius uitkomt. Belek ligt in een prachtige groene omgeving met enkele natuurparken. In deze natuurparken zijn veel zeldzame vogelsoorten aanwezig. Nabij Belek is er ook een nationaal park waar zeeschildpadden eieren leggen op het zandstrand. Dit strand is beschermd gebied waar de zeeschildpadden in alle rust eieren kunnen leggen.

Cultuur en bezienswaardigheden

Het oorspronkelijke dorp Belek is in de afgelopen jaren omgetoverd tot een badplaats waar alles draait om weelde en luxe. De accommodaties zijn voorzien van alle faciliteiten en zijn uitermate modern. Belek is een ontwikkeld gebied waar alles draait om de toerist. Belek ligt in een prachtige groene omgeving en heeft enkele natuurparken maar er zijn niet echt historische bezienswaardigheden te vinden in Belek. In de directe omgeving van de badplaats zijn wel meerdere historische bezienswaardigheden te bezichtigen zoals in Side. Toeristen die in Belek genieten van een vakantie reizen voornamelijk af naar de badplaats om er een balletje te slaan op één van de 16 golfbanen of om heerlijk tot rust te komen op het prachtige strand van de badplaats. Voor de echte cultuurliefhebbers is het aan te raden om 30 kilometer te reizen naar de badplaats side want hier vind je op elke hoek van de straat een bezienswaardigheid.

Overige informatie

Belek staat voornamelijk bekend vanwege de uitstekende golffaciliteiten. Het merendeel van alle toeristen komen naar Belek om een balletje te slaan op één van de 16 golfbanen. Steeds meer sporttoeristen boeken een vakantie naar Belek en dat heeft allemaal te maken met de goede voorzieningen voor sporters. Heel veel accommodaties hebben bijvoorbeeld trainingsvelden, tennisbaden, sporthallen en fitness ruimtes. In de wintermaanden wordt Belek overspoeld met voetbalteams die hier neer strijken voor een trainingskamp. Ieder jaar zijn er ook enkele Nederlandse profclubs die in Belek zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft van de competitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *