hotels antalyaDe levendige badplaats Antalya ligt in het Zuidwesten van Turkije aan de Middellandse Zee. Deze badplaats heeft de toerist veel te bieden. Het uitgaansleven van Antalya is bruisend, men vindt hier vele bars en discotheken. In het centrum van Antalya vindt men vele (vis)restaurants, terrasjes en winkels. Overdag of ’s avonds kan men heerlijk wandelen over de gezellige boulevards en een kijkje nemen bij de jachthaven of de stadsmuur. De gezellige haven wordt ingesloten door hoge stadsmuren en is enkel te voet bereikbaar. In de haven vindt men eethuisjes en kleurige vissersbootjes. Ook de oude stadsmuren zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, deze bieden een prachtig uitzicht. Overdag kan men uitrusten op één van de twee prachtige stranden. Iedereen zal genieten tijdens een geweldige vakantie in deze populaire badplaats.

Klimaat en natuur

Antalya kent een heerlijk mediterraan klimaat. In de warme en droge zomers kan men genieten van een heerlijk zonnetje. De zon schijnt hier zo’n 3320 uur per jaar en dat maakt dat Antalya één van de zonnigste plaatsen van Turkije is. De winters in Antalya zijn mild. In het voor- en najaar zijn de temparturen nog steeds zeer aangenaam, een vakantie naar Antalya in deze perioden is dan ook zeker aan te raden. Antalya ligt aan een grillige kustlijn met steile rotsen op een rotsplateau. De stranden die aan beide kanten van Antalya liggen strekken zich kilometers ver uit. De omgeving rondom deze badplaats is groen en landinwaarts wordt het heuvelachtiger. In de omgeving vindt men watervallen en natuurgebieden. De toppen van het Taurusgebergte bieden vanuit de badplaats een mooi uitzicht.

De bruisende badplaats Antalya

Antalya is de perfecte vakantiebestemming voor een gevarieerde vakantie. Men kan genieten van de heerlijke zon op één van de lange zandstranden. Ook bieden de stranden mogelijkheid tot het beoefenen van verschillende watersporten. Tijdens een vakantie in Antalya zal men ook zeker genieten van de prachtige omgeving. In het centrum van de badplaats vindt men vele winkels waar men een dag heerlijk kan shoppen. Voor de uitgaansliefhebber biedt Antalya een bruisend nachtleven. Een drankje of een hapje eten kan men in één van de gezellige restaurants of op het terras. Vanuit Antalya zijn verschillende excursies mogelijk. Men kan de prachtige watervallen in de omgeving bezoeken, naar een waterpark of op avontuur tijdens een jeepsafari. In het Archeologisch Museum van Antalya vindt men vele culturele bezienswaardigheden. Antalya is de perfecte vakantiebestemming voor wie opzoek is naar een prachtige badplaats die leeft.

Hotels in Antalya

In de badplaats Antalya vindt men vele hotels die zullen voldoen aan ieders wensen. Het Su hotel is een design accommodatie en ligt direct aan het strand en in een levendige omgeving. Dit prachtige hotel beschikt over vele faciliteiten en is zeer geschikt voor koppels. Men verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Het luxe hotel Ramada Plaza ligt direct aan zee met om de hoek de belangrijkste winkelstraat van Antalya. Het hotel ligt op een klif en van hieruit heeft men een prachtig uitzicht. Het hotel beschikt over vele faciliteiten en men verblijft hier op basis van halfpension of all inclusive. In het Royal Holiday Palace hotel kan men genieten van een vakantie vol luxe. Het hotel is kindvriendelijk en biedt amusement en vele andere faciliteiten. Het hotel ligt nabij het strand en hanteert de all inclusive formule.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.