hotel belekDe badplaats Belek ligt in het zuidwesten van Turkije en grenst bijna aan de alom bekende badplaats Antalya. Belek ligt in een bosrijke omgeving waar men goed kan wandelen. Het vakantiegebied beschikt over vele luxe resorts. In het oorspronkelijke dorp Belek vindt men een aantal gezellige restaurants, winkels en terrasjes. De meeste hotels in Belek zijn all inclusive en liggen aan het strand en nabij het centrum. De langgerekte stranden in Belek zijn prachtig. Belek staat op bekend om de golfbanen die zijn gelegen tussen de bossen en langs de stranden. Het is het enige gebied aan de zuidkust van Turkije waar men kan golfen. Een heerlijke strandvakantie kan in Belek worden gecombineerd vele activiteiten waaronder golfen.

Klimaat en natuur

In Belek heerst een warm zeeklimaat oftewel een mediterraan klimaat. De zomers in Belek zijn warm en droog, de winters zijn er mild maar er kan ook regen vallen. In de maanden december en januari valt er in Belek aanzienlijk wat regen, in de zomer valt er vrijwel geen neerslag. In de maanden juli en augustus passeren de middagtemperaturen de dertig graden ruimschoots. Belek is één van de warmste plekken in Europa in de zomer. De natuur in Belek is prachtig. Men vindt hier zandduinen met pijnbomen en eucalyptuswouden. Ook de stranden zijn prachtig. In de verschillende natuurgebieden komen zeeschildpadden en bedreigde vogelsoorten voor.

Een sportieve vakantie in Belek

Belek is de perfecte vakantiebestemming voor wie op zoek is naar een badplaats met een prachtig strand en vele sportmogelijkheden. In Belek kan men terecht voor een actieve zonvakantie. De goede wind maakt het mogelijk om te zeilen en te surfen, daarnaast zijn er op het strand van Belek tal van andere watersportmogelijkheden. Belek staat bekend om zijn golfbanen. Het is de enige plaats aan de zuidkust van Turkije waar men kan golfen. De plaats staat zelfs internationaal bekend om zijn golfbanen en ieder jaar neemt het aantal golfbanen hier toe. Naast verschillende actieve mogelijkheden is er in Belek nog veel meer te doen. Belek bestaat uit een kustweg waaraan men verschillende winkeltjes vindt. In het centrum vindt men ook gezellige terrasjes en restaurants. Voor meer winkels kan men terecht in de plaats Kadriye die op 6 km afstand van Belek ligt. De prachtige omgeving van Belek omvat een aantal natuurgebieden met zeeschildpadden en bedreigde vogelsoorten. Men kan in de omgeving prachtig wandelen. De cultuurliefhebber kan de diverse ruïnes van de antieke steden bezoeken. Belek is een geweldige vakantiebestemming voor iedereen.

Hotels in Belek

De hotels in Belek liggen veelal aan het prachtige strand en op een afstandje van het centrum. Het Limak Arcadia hotel ligt in een rustige omgeving, nabij het centrum en direct aan het strand. Het hotel is zeer geschikt voor een vakantie met kinderen en hanteert een 24/7 ultra all inclusive formule. Ook het Ela Quality Resort hanteert een 24/7 all inclusive formule en ligt direct aan het strand. Het prachtige hotel beschikt over een aqua park en vele wellnessfaciliteiten. De golfspeler kan terecht in het Voyage Belek Golf & Spa hotel. Ook in dit hotel verblijft men op basis van ultra all inclusive. Het is rustig gelegen en beschikt over vele faciliteiten. Het Titanic Deluxe Belek hotel ligt aan een rivier en beschikt over een aqua park. Het hotel is net nieuw en men verblijft hier op basis van ultra all inclusive 24/7.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *