hotels in dalyan

 

Dalyan is een idyllisch vissersdorpje dat ligt aan de delta van de Laibis rivier. Deze plaats ligt in een prachtige natuuromgeving met vele riviertjes, meertjes en gevarieerde fauna. Het Iztuzu strand wordt ook wel Turtle beach genoemd, in dit beschermde natuurgebied kan men overdag heerlijk zonnen. Op dit strand worden eieren gelegd door verschillende zeeschildpadsoorten. Vanuit Dalyan kan men uitstapjes maken naar verschillende historische trekpleisters in de omgeving. Zo kan men de Lyrische koningsgraven bezoeken of het oude Dalyan met haar wilgen en tuinen. In Dalyan bevinden zich ook vele winkeltjes, uitgaansgelegenheden en restaurants. Tijdens een vakantie in Dalyan zal iedereen zich vermaken.

 

Klimaat en natuur

In Dalyan heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn hier warm en droog terwijl de winters zacht en nat zijn. Dalyan ligt een de Dalyanrivier die het meer van Köycegiz en de Middellandse Zee met elkaar verbindt. Door de mix van zoet en zoutwater leven er in dit gebied vele soorten vogels, vissen en andere waterdieren. De diversiteit aan flora en fauna is hier groot. De kustlijn is vrij ruig met vele inhammen en baaitjes. Het populaire Itzuzu strand bestaat vooral uit zand, een aantal gedeeltes bestaan ook uit kiezels, grind en keien. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af waardoor het strand ook ideaal is voor kinderen. Voor de kust liggen een aantal eilandjes. Het gebied is landinwaarts vrij vlak, hier wordt katoen verbouwd.

 

Dalyan, een vakantie in de Turkse natuur

Dalyan is de perfecte vakantieplaats voor wie houdt van natuur, rust en cultuur. Dalyan is een voormalige vissersplaats en ligt in rivierdelta, men verblijft midden in een schitterend beschermd natuurgebied. Naast een prachtige natuur biedt Dalyan de vakantieganger ook cultuur. De koninklijke rotsgraven zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Op zo’n 32 kilometer afstand ligt Köycegiz waar men een modder- of zwavelbad kan nemen. Dalyan heeft het uiterlijk van een gemoedelijk Turks dorp, er bevinden zich een aantal boerderijen en lage bebouwing. In het centrum van Dalyan vindt men de sfeervolle restaurants en leuke winkeltjes. Aan de promenade bevinden zich terrasjes, vanuit hier heeft men een fraai uitzicht over de rivier. Op het strand kan men heerlijk uitrusten en zonnen, de voormalig vissers brengen de toeristen met een boot naar dit prachtige strand. Ook zijn er in Dalyan goede wandelmogelijkheden. Deze routes bieden een combinatie van natuur en culturele bezienswaardigheden. Dalyan is kortom de perfecte vakantiebestemming voor de natuur- en cultuurliefhebber.

 

Hotels Dalyan

Het Alla Turca hotel is een rustig gelegen en ruim hotel. Het hotel biedt een goede service en gastvrijheid. Het hotel is populair onder Nederlanders en beschikt over een prachtig zwembad en vele faciliteiten. Men verblijft hier op basis van logies, logies en ontbijt of halfpension. Het Dalyan resort is een prachtig 4-sterrenhotel dat op korte afstand van het centrum ligt. Men kan bij dit resort kanoën en eigen vissen vangen. Het hotel biedt sportmogelijkheden en een wellnesscenter. De maaltijden zijn uitstekend en men verblijft hier op basis van all inclusive. Hotel Portokal ligt in een groene omgeving en is een gezinsvriendelijk hotel. Het hotel beschikt over vele faciliteiten en voor een heerlijke maaltijd kan men terecht in het eigen restaurant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.