egeische kust hotel

 

De Egeïsche kust ligt in het westen van Turkije. Het gebied grenst aan de Egeïsche Zee en de kust is zo’n 360 km lang, ongeveer net zo lang als de Nederlandse Noorzeekust. De Egeïsche Kust staat ook bekend als de Klassieke Kust. Het is een prachtig deel van Turkije en zeer geschikt als bestemming voor een zonvakantie in de zomer of winter. Langs de kust en in de populaire badplaatsen vindt men vele hotels waar men een heerlijke vakantie zal beleven.

 

 

Klimaat en natuur

Het klimaat aan de Egeïsche Kust is mediterraan, de zomers zijn er heet en droog en de winters zijn er mild. Naast een vakantie in de zomer is het ook mogelijk in de wintermaanden te verblijven aan de Egeïsche Kust, ook dan is de temperatuur hier erg aangenaam. Veel hotels aan de Egeïsche Kust bieden dan ook scherp geprijsde vakanties aan in de wintermaanden. Het landschap van de Egeïsche Kust is zeer gevarieerd. In het noorden vindt men bergen en heuvels begroeid met struikgewas. Verder naar het zuiden toe vindt men vooral naaldbomen. In de vlakke delen van dit gebied worden tomaten, graan en katoen verbouwd. De Egeïsche Kust beschikt over vele stranden waardoor de streek zeer populair is als strandvakantie. De stranden variëren van kiezel- en keienstranden tot zandstranden. Aan deze stranden vindt men vele prachtige hotels. De zeebodem loopt geleidelijk af, dit maakt het strand ook zeer geschikt voor een vakantie met jonge kinderen. De kustlijn is prachtig met rotsformatie, inhammen en romantische baaien.

 

Populaire badplaatsen aan de Egeische Kust

Aan de Egeïsche Kust liggen vele badplaatsen welke zeer geschikt zijn voor een heerlijke vakantie in Turkije. In het zuiden van de streek ligt Bodrum, een zeer toeristische badplaats. Deze stad bevindt zich op een schiereiland en men vindt hier prachtige stranden. Daarnaast heeft deze plaats een oud en sfeervol centrum, een mondaine jachthaven, een gezellige vissershaven en vele andere bezienswaardigheden. Een andere badplaats in het zuiden van de Egeïsche Kust is Yalikavak. Deze plaats heeft een authentiek en gemoedelijk centrum. In het noorden van de streek vindt men de badplaats Kusadasi. Deze badplaats is vooral populair bij overwinteraars. Kusadasi beschikt over een mooi centrum met vele pleinen en drie havens. De stranden vindt men vooral nabij de hotels in deze plaats. Izmir is de op twee na grootste stad van Turkije. Waar de andere steden gezelligheid en prachtige stranden bieden vindt men in deze stad veel cultuur. Toch zijn hier ook prachtige stranden en vele hotels te vinden.

 

 

Hotels aan de Egeïsche Kust

De Egeïsche Kust is prachtig, het is daarom ook geen wonder dat deze kust in zowel de zomer al winter vele vakantiegangers trekt. Langs de hele kust in en de vele badplaatsen bevinden zich vele hotels. Men vindt hier knusse familie hotels, luxe hotels volledig verzorgd op basis van all inclusive maar ook hotels waar men verblijft op basis van logies. Het zeer populaire hotel Samara is gelegen in een groene omgeving in de plaats Torba nabij Bodrum. Dit hotel is kleinschalig maar van alle luxe voorzien. Ook het Isil Club Milta hotel ligt in Torba, dit hotel hanteert een 24 uur all inclusive formule. Het hotel bevindt zich direct aan het strand. In Kusadasi ligt hotel Korumar. Ook dit hotel ligt direct aan zee, het hotel heeft een eigen opgespoten strandje en een rotsplateau. Men verblijft hier op basis van All inclusive. In Izmir vindt men gezellige, kleinschalige hotels maar ook grote en luxe hotels. Het Mövenpick hotel ligt nabij de boulevard en men kan in dit hotel heerlijk eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *