hotels fethiye

 

Fethiye is een pittoreske havenplaats en de grootste plaats aan de Lycische kust. Deze badplaats is aantrekkelijk voor cultuurliefhebbers en strandgangers. Fethiye bestaat feitelijk uit twee delen: de toeristische wijk Calis is het oorspronkelijk dorp. Het centrum is toeristisch en men vindt hier vele winkeltjes en restaurants. Het centrum vindt men achter de haven, hier bevinden zich ook een aantal kleine parken. In het oude gedeelte bevinden zich ook vele bezienswaardigheden waaronder het amfitheater. Ook het achterland kent verschillende historische bezienswaardigheden zoals de in een rotswand uitgehakte Lycische graven van Fethiye. Het kilometerslange Calis-strand is ideaal voor een heerlijke zon vakantie. Dit strand ligt aan de indrukwekkende kustlijn van Fethiye, het is hier heerlijk toeven. In Fethiye komen cultuur, ontspanning en strand bij elkaar.

 

 

Klimaat en natuur

In Fethiye heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn er droog en warm, de winters mild maar nat. Door de relatief natte winters blijft het in Fethiye het hele jaar erg groen. De zomers in Fethiye zijn minder lang dan in andere delen aan de Turkse kust, toch komen de temperaturen in de zomer gemiddeld boven de dertig graden. Fethiye ligt aan een grote baai, deze baai wordt omgeven door bergen en heuvels begroeid met pijnboombossen. Voor de kust van Fethiye liggen een aantal berg- en rotsachtige eilanden. Het achterland is ook bergachtig, hier bevinden zich rivieren, bossen en kloven. Het Calis-strand is zo’n 2,5 kilometer lang. Het strand bestaat voornamelijk uit fijngrind, kiezels en grind. De zeebodem is bedekt met rotsen en deze loopt vrij snel af.

 

 

Fethiye, een vakantie vol natuur en cultuur

Genieten van een prachtig stuk Turkse natuur, cultuur en de heerlijke Turkse keuken: Alles kan in Fethiye! In deze levendige badplaats is veel te zien, te doen en te beleven. Op het onovertroffen Calis-strand is het mogelijk om te ontspannen en te genieten van de zon. In het toeristische centrum van de plaats kan men heerlijk winkelen, een hapje eten of genieten op een terrasje. Het centrum is sfeervol en gedeeltelijk autovrij. In het oude gedeelte van Fethiye kan men vele bezienswaardigheden bewonderen. Ook het achterland biedt vele historische bezienswaardigheden die men tijdens bijvoorbeeld een excursie kan bewonderen. Een excursie naar de Twaalf Eilanden voor de kust van Fethiye is ook een aanrader. De prachtige jachthaven en de luxe hotels en resort maken een verblijf in Fethiye extra bijzonder. Een vakantie naar het prachtige Fethiye vol ontspanning, cultuur en plezier zal niemand vergeten.

 

 

Hotels Fethiye

Het Jiva Beach Resort ligt in een rustige omgeving. Het hotel is kindvriendelijk en beschikt over een uitstekende keuken. Het hotel is kleinschalig opgezet waardoor er een gezellige sfeer hangt. Men verblijft hier op basis van all inclusive. Een onbezorgde vakantie viert men in het Hillside Beach Club Hotel. Het hotel ligt direct aan het strand, beschikt over een prachtig zwembad en vele andere faciliteiten. Het Tuana hotel is een ruim opgezet complex waar men kan genieten van een all inclusive vakantie. Ook dit hotel ligt direct aan het strand. De sportieveling kan gebruik maken van de tennisbaan of fitnessruimte en ontspannen kan in de wellnessruimte. Rebin Beach is een goed verzorgd hotel op loopafstand van het strand. Het hotel beschikt over een mooi zwembad en is een aanrader voor wie van een rustige maar gezellige vakantie houdt. Men verblijft hier op basis van halfpension.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.