hotels kusadasiKusadasi is een levendige havenstad aan de Egeïsche Kust en het oudste Turkse toeristenresort. Deze kleurrijke badplaats is bij vele toeristen zeer geliefd. In Kusadasi vindt men een groot centrum met vele restaurants, uitgaansgelegenheden en leuke winkeltjes. De haven van Kusadasi is zeker een bezoekje waard, hier meren dagelijks luxe cruiseschepen aan. De stranden van Kusadasi zijn prachtig met de wuivende palmbomen en het azuurblauwe water. Men kan een heerlijke duik nemen in het heldere water over lekker ontspannen. In Kusadasi vindt men vele sporen van de Grieken en Romeinen, voor de cultuurliefhebber valt er in deze badplaats dus ook genoeg te beleven. Op een uur varen van Kusadasi ligt het Griekse eiland Samos waar men ook een bezoekje aan kan brengen tijdens een geweldige vakantie in Kusadasi.

Klimaat en natuur

Kusadasi ligt aan de Egeïsche Zee en hier heerst een mediterraan klimaat. De zomers in Kusadasi zijn warm een droog, de winters zijn er mild en relatief nat. In de zomer en een groot deel van het voor- en najaar is de temperatuur ideaal voor een heerlijke strandvakantie. In de winter is het in Kusadasi niet koud, de wintermaanden zijn dan ook uitstekend voor een culturele reis naar deze badplaats. Ten zuiden van Kusadasi ligt Dilek Milli, dit is een woest natuurgebied vol met valleien, hoge bergtoppen en kloven. Het landschap rond Kusadasi is bosrijk en heuvelachtig. Aan de kust vindt men baaien en inhammen. De stranden van Kusadasi bestaan uit zand en af en toe uit keien of kiezels. De zeebodem loopt bij de meeste stranden geleidelijk af.

Kusadasi, een levendige havenstad

Kusadasi is een geweldige vakantiebestemming. In deze badplaats en tevens levendige havenstad vindt men daadwerkelijk alles. In en rondom Kusadasi bevinden zich vele prachtige hotels. Het centrum van Kusadasi is levendig en gezellig. In het centrum bevinden zich vele winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook in de bazaars kan men prima winkelen. Op de twee boulevards kan men slenteren en vervolgens uitrusten op één van de gezellige terrasjes. Voor de cultuurliefhebbers valt er in en rondom Kusadasi genoeg te zien. Voor Kusadasi vindt men het Duiveneiland met daarop een 16e eeuws handelsfort. Vanuit Kusadasi kan men een dagtocht maken met de auto of bus naar Efeze, de belangrijkste Romeinse stad van Turkije. De natuurliefhebber kan genieten van de prachtige omgeving of het Nationale Park Dilek Milli bezoeken dat op 25 km afstand ligt van Kusadasi. Het hele gezin kan waterpret beleven in het Adaland Aquapark dat op 11 km afstand ligt. Kusadasi is een geweldige vakantie bestemming waar iedereen zal genieten en niemand zich hoeft te vervelen.

Hotels in Kusadasi

In Kusadasi vindt men genoeg hotels de een vakantie naar deze badplaats compleet zullen maken. Hotel Korumar is gelegen aan het strand op een rustige plek. Men kan hier heerlijk ontspannen in de sauna of tijdens een massage in hamam. Het hotel hanteert de all inclusive formule. Ook hotel Adakule ligt direct aan het strand. Dit hotel biedt vele faciliteiten waaronder een zwembad, fitness, animatie en een discotheek. De kamers zijn verzorgd en men verblijft hier op basis van all inclusive. Hotel Ephesia ligt direct aan long beach en in een prachtige tuin. Het hotel beschikt over ruime familiesuites en vele faciliteiten. Het Sealight hotel is een luxe hotel met faciliteiten voor het hele gezin. Het zwembad is prachtig men kan ontspannen in de sauna, jacuzzi of stoombad. Ook hier verblijft men op basis van all inclusive.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *