hotels lycische kustDe Lycische Kust ligt in het zuidwesten van Turkije. Deze kust grenst in het noorden aan Marmaris, in het oosten aan Antalya, in het westen aan de Egeïsche Zee en ten zuiden van de kust liggen de wateren van de Middellandse Zee. De natuur in dit gebied is prachtig. De Lycische kust ken mooie stranden met een betoverende lagune en schitterende baaien. Aan de kust bevinden zich verschillende typen stranden en bruisende badplaatsen. Bekende badplaatsen in dit gebied zijn Daylan, Içmeler en Marmaris. De Lycische kust biedt genoeg voor een zeer geslaagde vakantie. Tijdens een vakantie aan deze kust zal men genieten van de prachtige natuur, men kan culturele uitstapjes maken, uitrusten het strand of rondstruinen langs winkeltjes door de straatjes van de gezellige vakantieplaatsen.

Klimaat en natuur

Aan de Lycische Kust heerst een Middellandse Zeeklimaat. De zomers warm en droog, van het voorjaar tot het najaar heerst hier een heerlijke temperatuur. De winters aan de Lycische kust zijn mild. Van november tot februari valt er de meeste neerslag. De kust is bergachtig met veel groen. In de lage en vlakke delen bevinden zich akkertjes en kleinschalige tuin- en landbouw. In het achterland bevinden zich hoge bergen. Bij de plaatsen Dalaman en Daylan bevinden zich vruchtbare delta’s van diepe dalen met naaldwouden en rivieren. De kustlijn is grillig. Op veel plaatsen bevinden zich baaien omringd door beboste heuvels, landtongen, schiereilanden en inhammen. Aan de kust bevinden zich ook prachtige stranden. Bij de lagune van Ölüdeniz vindt men het bekendste en fraaiste strand van deze streek. Bij Daylan ligt een beschermd natuurgebied met een broedplaats voor zeeschildpadden.

Populaire badplaatsen

Aan de Lycische kust liggen heel wat geweldige badplaatsen. Marmaris is de bekendste badplaats in deze streek. Deze plaats ligt in een schitterende omgeving die men kan ontdekking door middel van een excursie. Er bevinden zich vele terrassen, restaurants en bars in het centrum van de stad en aan de oude haven. In de gezellige bazaar kan men goed winkelen, het uitgaansleven in Marmaris is geweldig. Ook Içmeler dat vlak naast Marmaris ligt trekt ieder jaar veel toeristen. Deze plaats wordt omringd door groene bergketens en langs het hele strand loopt een prachtige boulevard. Beide plaatsen bieden dan ook volop toeristische voorzieningen. Voor cultuur is men in Fethiye aan het juiste adres. Ook in de gezellige plaats Dalyan vindt men cultuur, de rots graven van Dalyan zijn hier zeer indrukwekkend. Het zandstrand van Dalyan is zo’n 6 kilometer lang. Ook vindt men in deze plaats een langgerekte straat vol winkels, bars en restaurants. Ölüdeniz staat bekend het Belcekiz strand. Dit strand ligt prachtig en wordt druk bezocht.

Hotels aan de Lycische Kust

Aan de Lycische Kust vindt men in de vele vakantieplaatsen genoeg hotels en resorts waar men tijdens een vakantie naar deze kust kan verblijven. Het Hillside Beachclub Hotel is gelegen in Fethiye en beschikt over een privestrand. Het hotel is geschikt voor kinderen en men verblijft hier op basis van all inclusive. Het Aqua hotel in Içmeler ligt direct aan het stranden. Het hotel staat bekend om een persoonlijke service en uitstekende maaltijden. Het Grand Yazici Club Turban hotel ligt in Marmaris. Het hotel ligt in een bosrijke omgeving en is ruim opgezet. Er wordt een 24-uurs all inclusive formule gehanteerd. Het Oyster Residence hotel ligt in het centrum van Ölüdeniz en biedt een persoonlijke service. Het hotel is kleinschalig met een knusse sfeer. Men verblijft hier op basis van logies of halfpension.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *