hotels marmarisMarmaris is gelegen aan de voet van een heuvel waar nog restanten van een oud fort zichtbaar zijn. Het is de grootste badplaats van de Zuid-Egeïsche kust en één van de meest populaire badplaatsen van heel Turkije. Het is dan ook een zeer levendige badplaats. In deze plaats bevinden zich vele hotels, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Marmaris heeft maar liefst drie stadscentra. In het oude stadsgedeelte is het mogelijk om cultuur te snuiven én om te stappen. De heeft een van de belangrijkste natuurlijke zeehavens van de wereld en ligt in een schitterende baai. Voor de kust van Marmaris liggen een aantal kleine eilandjes en het Griekse eiland Rhodos. Marmaris is dé plek voor cultuurliefhebbers, zonliefhebbers en voor wie houdt van een feestje.

Klimaat en natuur

In Marmaris heerst een mediterraan klimaat. De temperaturen zijn hier het hele jaar aangenaam. In de zomer kan de temperatuur tot ver in de dertig graden lopen. Ook in het voor- en najaar is het hier goed toeven. De winters zijn mild en er kan in de winter een bui vallen. Marmaris ligt in een prachtige baai, het is één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. In de omgeving vindt men vooral heuvels begroeid met pijnbomen. Het achterland is groen met hoge bergen en bossen. De kustlijn is grillig, langs de kust zijn veel romantische baaien en inhammen. Marmaris kent een zeer lang zandstrand, het Marmaris-strand. Dit strand is 3,7 km lang en loopt door tot ver buiten de plaats. Het strand bestaat uit kiezels en fijn grind. De zeebodem is vrij snel aflopend. Op diverse plaatsen wordt het strand onderbroken door riviermondingen, steiger en betonplateaus in zee.

Marmaris, een vakantie vol zon, zee en strand

Marmaris is de ideale vakantiebestemming voor velen. Deze badplaats is dé plek voor wie houdt van het zon, de zee en het strand. Ook is deze bestemming zeer geschikt voor wie houdt van een feestje. In Marmaris vindt men de perfecte uitgaansgelegenheden. In Bar Street bevinden zich veel discotheken, langs de promenade zijn er talloze bars. Het uitgaansleven is hier zeer bruisend. Ook de cultuurliefhebber komt in Marmaris zeker aan zijn trekken. Vanuit Marmaris kan men talloze excursies maken. Marmaris heeft naast een bruisend nachtleven ook een rijke historie. In het centrum van de plaats vindt men vele bezienswaardigheden. De avonturier kan een bezoekje brengen aan Atlantis Aquapark, een gigantisch waterpretpark in Marmaris. Hier vindt men een wildwaterbaan, vele glijbanen en een eigen strand. Een vakantie naar Marmaris is geschikt voor een breed publiek.

Hotels in Marmaris

Het aanbod aan hotels is groot in Marmaris. Het Casa de Maris hotel is een luxe en comfortabel hotel. Het heeft een gunstige ligging aan zee, een ruim zwembad en de kamers zijn smaakvol ingericht. In het hotel verblijft men op basis van all inclusive. Het Tropical hotel ligt in een levendige omgeving en biedt een goede prijs kwaliteitsverhouding. Er is Nederlandse televisie aanwezig het hotel hanteert de all inclusive formule. Het Grand Yazici Club Turban hotel is een ruim opgezet resort in een bosrijke omgeving. Het animatieprogramma is uitgebreid en men geniet hier van een 24 uurs all inclusive service. Pasabey is een heerlijk, centraal gelegen hotel op loopafstand van het centrum en het strand. De kamers zijn modern ingericht en er is een healthcenter aanwezig. Ook hier verblijft men op basis van all inclusive.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *