hotels in de noord egeische kustDe Noord- Egeïsche kust beslaat een deel van de prachtige Turkse kustlijn. Aan deze kust worden schitterende landschappen en historie gecombineerd met zon, zee en strand. In deze streek bevinden zich vele bezienswaardigheden waaronder de stad Troje waar zich de replica van het paard van Troje bevindt. Ook de natuur in deze streek is schitterend en de kust is prachtig met mooie baaien. In de streek liggen moderne steden, idyllische dorpjes en bruisende badplaatsen. Vakantieoorden als Marmaris, Bodrum en Kusadasi beschikken over alle gemakken die men tijdens een vakantie wenst. Ook de kleinere vakantieplaatsen als Özdere en Gümüldür zijn de moeite waard. Aan de Noord-Egeïsche kust is genoeg te doen. Men kan hier heerlijk wandelen, watersporten beoefenen of winkelen. Een vakantie aan de Noord-Egeïsche kust is geschikt voor jong en oud.

Klimaat en natuur

De Noord-Egeïsche kust kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en droog en de winters mild. De temperatuur ligt in de zomermaanden vaak boven de 30 graden. De maanden april, mei en oktober zijn zeer geschikt voor een vakantie aan de Noord-Egeïsche kust, de temperatuur is er dan zeer aangenaam. De natuur in deze streek is prachtig. Schitterende zandstranden grenzen hier aan de helderblauwe golven van de Egeïsche Zee. In het gebied groeien veel naaldwouden en olijfgaarden.

Populaire badplaatsen

Aan de Noord-Egeïsche kust liggen een aantal sprankelende badplaatsen. Kusadasi is een grote badplaats met een vrij rechte kustlijn en weinig klein baaitjes. Hier meren dan ook vaak grote cruise schepen aan. Kusadasi beschikt over een gezellig centrum met vele winkeltjes, restaurants en bars. De hotels bevinden zich buiten het centrum. Aan de Noord-Egeïsche kust bevinden zich ook een aantal kleinere badplaatsjes. Özdere is een toeristisch dorp met een langgerekte kuststrook. De stranden en de natuur zijn hier schitterend. Het zeewater is helder en de stranden zijn breed. Gümüldür is een opkomende badplaats met bijna 13 kilometer aan prachtige zandstranden. Deze kustlijn leent zich uitstekend voor een heerlijke dag op het strand, een romantische wandeling of voor het beoefenen van verschillende watersporten.

Hotels aan de Noord-Egeïsche kust

Aan de Noord-Egeïsche kust bevinden zich vele hotels in de verschillende badplaatsen aan deze kust. Het Korumar hotel in Kusadasi is een echte aanrader. Dit hotel is rustig gelegen in een prachtige omgeving. Korumar ligt aan het strand en beschikt over een zwembad en vele andere faciliteiten. Men verblijft hier op basis van all inclusive. Het Kuster Holiday Village hotel ligt in een bosrijke omgeving en direct aan het strand. Het is een ruim opgezette accommodatie die zeer geschikt is voor een gezellige familievakantie. Ook hier verblijft men op basis van all inclusive. Hotel Paloma Club Sultan bevindt zich in Özdere. Het hotel ligt direct aan twee prachtige privé baaien. Het is een luxe accommodatie die geschikt is voor een gezinsvakantie. Men verblijft hier op basis van ultra all inclusive. In Gümüldür bevindt zich het Cactus Paradise Beach Club hotel. Dit hotel ligt aan een mooi breed strand en wordt omgeven door een grote tuin. Via een wandelpromenade is men al snel in het centrum. Het hotel beschikt over twee zwembaden en een wellnessruimte. Het hotel hanteert de all inclusive formule.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.