hotels in ozdereÖzdere is een gezellig en toeristisch Turks dorpje aan de Noord-Egeïsche kust. Het is een eigenlijk een langgerekte kuststrook die bestaat uit drie wijken. De bebouwing van Özdere bestaat voornamelijk uit Turkse vakantiewoningen die door de lokale bevolking worden bewoond, maar er bevinden zich ook appartementen en hotels voor toeristen. Iedere wijk heeft een prachtig zand/grind strand. De brede stranden met het heldere zeewater zijn zeer geschikt om te genieten van een heerlijke stranddag. In het hoogseizoen is het altijd druk op de stranden. Ook de natuur rondom Özdere is schitterend. In Özdere vindt men een paar horecagelegenheden maar vrijwel geen uitgaansgelegenheden. Özdere groeit steeds meer uit tot een populaire badplaats geschikt voor jong en oud.

Klimaat en natuur

In Özdere heerst een mediterraan klimaat. De zomers in deze toeristische bestemming zijn warm en droog. In de zomer stijgt de temperatuur makkelijk tot boven de 30 graden. De winters zijn er mild, de temperatuur in de winter bedraagt gemiddeld meer dan 15 graden. In de lente en herfst is het hier heerlijk toeven, Özdere is in het voor- en najaar dan ook een erg populaire vakantiebestemming. Özdere is omringt door beboste heuvels en een schitterende natuur. De brede zandstranden van Özdere bestaan voornamelijk uit zand en het zeewater is zeer helder en heerlijk om in te zwemmen.

Özdere, een toeristisch vissersdorp

Het voormalige vissersdorpje Özdere is in korte tijd uitgegroeid tot een gezellige toeristische badplaats. Het massatoerisme blijft hier echter nog voor een onbekende tijd uit. De beboste heuvels en schitterende natuur die de badplaats omringen zorgen voor een charmante en rustige uitstraling. De natuurliefhebber zal dan ook zeker genieten van de omgeving van Özdere. De zandstranden zorgen er mede voor dat Özdere zo geliefd is. Özdere beschikt over een langgerekte kuststrook met een aantal brede stranden en helder water. Het centrum van Özdere bestaat uit vele smalle kleine steegjes en een dorpsplein met een moskee. In het centrum vindt men ook een leuke winkelstraat en genoeg restaurants om gezellig een hapje te eten. Tijdens een bezoek aan Özdere moet men zeker de wekelijkse markt op zaterdag bezoeken. Hier zal men zich bevinden in Turkse sferen tussen de geur van de kruidige specerijen. Vanuit Özdere kan men verschillende excursies boeken. Het is ook mogelijk om zelf een auto te huren en het prachtige binnenland te bezichtigen. Geniet van het buitenleven, de rust en de prachtige stranden in Özdere!

Hotels in Özdere

Het Grand Efe hotel ligt direct aan het strand en in een groene omgeving. Het hotel beschikt over ruime familiesuites en een prachtig zwembad met vier waterglijbanen. Dit hotel hanteert de all inclusive formule en is uiterst geschikt voor een gezellige familievakantie. In het Onyria Claros hotel kan men genieten van luxe. Het exclusieve hotel ligt direct aan het strand en beschikt over vele faciliteiten waaronder een wellnesscenter, animatie en een prachtig zwembad. Het hotel ligt in een heuvelachtige omgeving en men verblijft hier op basis van all inclusive. Het Paloma Pasha Resort ligt in een prachtige baai direct aan het strand. Het hotel heeft een internationaal animatieprogramma en beschikt over een buffetrestaurant en meerdere a la carte restaurants. Het hotel hanteert de all inclusive formule.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *