turgutreis hotelsTurgutreis is een plaatsje op zo’n 20 kilometer van Bodrum. Deze plaats is een relatief nieuwe vakantiebestemming. Op dit moment wordt Turgutreis al meer als badplaats erkend maar men vindt er nog geen massatoerisme. Het langgerekte Turgutreis beschikt over een authentiek centrum met een gezellig plein, een grote moskee, smalle straatjes en diverse restaurants en winkels. Onlangs is er in deze plaats een luxe jachthaven geopend met daarbij een luxe winkelcentrum. De kustlijn van Turgutreis bestaat uit baaien met veel inhammetjes en betonplateaus waarop men kan genieten van de Turkse zon. Vanuit Turgutreis heeft men een uitzicht op de Griekse eilanden Kalymnos en Kos. Turgutreis is een aanrader voor wie houdt van vakantieplaatsen waar het massatoerisme uit blijft, men zal in Turgutreis een onbezorgde familievakantie genieten.

Klimaat en natuur

De badplaats Turgutreis ligt aan de Egeïsche kust waar een mediterraan klimaat heerst. Voor deze streek zijn warme zonnige zomers en milde natte winters typisch. Een vakantie naar Turgutreis kan in de zomer maar ook in de maanden september en oktober is het hier nog heerlijk toeven met temperaturen van 24 tot 26 graden. Turgutreis ligt in een prachtige omgeving. De lucht boven Turgutreis is diepblauw, de plaats is omgeven door geurige olijfbomen en ook de kustlijn is adembenemend. De stranden bij Turgutreis bestaan uit zand, fijn grind of betonplateaus. De zeebodem loopt geleidelijk tot snel af en is bedekt met kiezels en stenen.

Turgutreis, een prachtige badplaats zonder massatoerisme

Turgutreis is nog een relatief nieuwe badplaats waar nog geen massatoerisme plaatsvindt. Deze bestemming is ideaal voor wie op zoek is naar rust maar toch genoeg wil kunnen doen en zien tijdens een vakantie in Turkije. Turgutreis is ook zeer geschikt voor een onbezonnen familievakantie. Door het kleine centrum van Turgutreis vindt men authentieke maar gezellige straatjes met vele winkeltjes, restaurants, bars en natuurlijk de dagelijkse markten waar zowel lokale inwoners als toeristen op af komen. De prachtige zandstranden bij deze plaats lenen zich om heerlijk te genieten van de Turkse zon. Langs het strand ligt een gezellige wandelpromenade waar men ’s avonds overheen kan struinen. Ook vindt men in en nabij Turgutreis genoeg bezienswaardigheden voor de cultuurliefhebber. Tijdens een vakantie in Turgutreis moet men zeker een bezoek brengen aan de jachthaven, de moskee en de bazaar die plaatsvindt op zaterdag. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de Griekse eilanden.

Hotels Turgutreis

Er situeren zich al heel wat hotels langs de kustlijn van Turgutreis. Hier is men verzekerd van een comfortabel verblijf tijdens een bezoek aan Turgutreis. Een vakantie met een 24-uurs all inclusive formule vindt men in het La Blanche hotel. Dit hotel heeft een prachtig uitzicht op zee, ligt aan de wandelpromenade en beschikt over een zwembad met 3 waterglijbanen. Het sfeervolle hotel Kadikale Resort ligt aan een schitterende baai. Vanaf het hotel heeft men een schitterend uitzicht op zee, men kan genieten van een heerlijke maaltijd in één van de verschillende restaurants. Het Aegean Dream Resort is een ruim opgezet resort dat direct aan het strand ligt. Op het strand kan men diverse watersporten beoefenen maar natuurlijk ook genieten van de zon vanuit een ligbedje. Het hotel Yasmin Bodrum Resort kent veel faciliteiten en ligt ook direct aan het strand. Men geniet hier van een Ultra all inclusive vakantie. Het diner staat natuurlijk klaar maar er kan ook een hapje worden gegeten in één van de vele restaurants.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *