hotels turkse rivieraDe Turkse Rivièra bevindt zich in het meest zuidelijk deel van de Turkse kuststrook en ligt aan de Middellandse Zee. Deze prachtige streek heeft de vakantieganger veel te bieden. De zon schijnt er maar liefst 300 dagen per jaar en er bevinden zich prachtige baaien en stranden waar men van deze zon kan genieten. In de Turkse Rivièra vindt men ook gezellige steden en pittoreske dorpjes. De omgeving is er prachtig met het hoge berglandschap van het Taurusgebergte. De cultuurliefhebber kan een bezoek brengen aan de schitterende bouwwerken uit de klassieke oudheid waarvan er veel in de stad Olympus zijn te vinden. Voor de uitgaansliefhebber zijn hier ook talloze discotheken en clubs te vinden. De Turkse Rivièra is kortom een geweldige vakantiebestemming.

Klimaat en natuur

Aan de Turkse Rivièra heerst een mediterraan klimaat. De zomers zijn hier heet en droog en de winters zijn zacht en regenachtig. De warmste maanden in dit gebied zijn juli en augustus, in de periode stijgt de temperatuur vaak tot ver boven de 30 graden. Januari en februari zijn de koudste maanden met een gemiddelde temperatuur van 12 graden. Het vakantieseizoen in deze streek loopt van april tot en met oktober. In deze periode kan men heerlijke genieten aan de lange en brede stranden aan de Turkse Rivièra. De stranden liggen aan grote baaien en bestaan voornamelijk uit zand of fijn grind. In het oostelijke deel van de Turkse Rivièra vindt men een turquoise gekleurde zee. Het landschap van de Turkse Rivièra kent veel variatie. Een subtropische vlakte waar katoen wordt verbouwd vindt men in het oosten. In het westen van de kust vindt men het met sneeuw bedekte Bey-gebergte en in het achterland het Taurus-gebergte.

Populaire badplaatsen

Aan de Turkse Rivièra liggen een aantal geweldige badplaatsen met ieder hun eigen charme. Antalya is het meest toeristische centrum van Turkije en ligt aan de Turkse Rivièra. In deze stad vindt men een oud stadgedeelte met smalle steegjes en houten huisjes. De prachtige boulevard van Antalya wordt omgeven door palmbomen en vanuit hier kan men de indrukwekkende zeehaven bezoeken. Een andere populaire badplaats is Alanya. Hier vindt men kilometerslange zandstranden en een prachtige natuur. Het centrum van Alanya bestaat uit talloze winkels, restaurants, bars en discotheken. Side is een oude stad waar men vele goed bewaarde historische sporen vindt. In Side vindt men vele zandstranden waar altijd van alles te beleven valt. In het centrum bevinden zich vele winkeltjes, discotheken en restaurants. De badplaats Belek beschikt over een gezellig klein centrum met vele terrasjes en winkeltjes. In deze badplaats vindt men vooral luxueuze en moderne hotels. Een vakantie naar Belek is uitermate geschikt voor een rustige vakantie.

Hotels aan de Egeïsche Kust

Het Turquoise resort ligt in Side en wordt omringd door een groene omgeving. Het hotel is kindvriendelijk en beschikt over vele faciliteiten. Men verblijft hier op basis van all inclusive. Het Limak Arcadia hotel in Belek ligt direct aan het strand. Het hotel hanteert een 24/7 Ultra all inclusive formule en is met zijn prachtige zwembaden ideaal voor een vakantie met kinderen. Ook het Panorma hotel in Alanya ligt direct aan het strand. Het hotel ligt in een levendige omgeving en beschikt over een zwembad en een uitstekend restaurant. Ook hier verblijft men op basis van all inclusive. Het Su hotel in Antalya is een design accommodatie welke beschikt over wellnessfaciliteiten. Het hotel ligt in een levendige omgeving en is ideaal voor koppels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.