hotels turuncTurunç is een voormalig vissersdorp in het noordwesten van de Zuid-Egeïsche kust. In dit pittoreske badplaatsje kan men genieten van een ontspannen en zonovergoten vakantie. Het dorp is nog door niet veel toeristen ontdekt, men kan er in alle rust een heerlijke vakantie vieren. In Turunç vindt men langgerekte zandstranden, een rijke cultuur en een prachtige omgeving. De badplaats ligt tussen een strand en beboste heuvels. De baaien en inhammen zijn prachtig en de zee is kristalhelder. De sfeer in Turunç is geweldig, iedereen zal het in deze prachtige badplaats naar zijn zin hebben.

Klimaat en natuur

Turunç heeft een Middellandse Zee klimaat met droge warme zomers en natte zachte winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen en in het voor- en najaar is het hier zeer aangenaam. De warme zomers zorgen in combinatie met de natte winters voor het groene karakter in deze plaats. Turunç ligt aan de voet van een berg, tegen de steile rotsen van de berg groeien pijnbomen. De badplaats wordt omgeven door een baai. De kustlijn van Turunç is grillig met veel baaien en kleine inhammen. In Turunç vindt men twee stranden. Het Turunç-strand is zo’n 400 meter lang en bestaat uit kiezels, fijn grind en zand. De zeebodem loopt af en is bedekt met keien. Het Zuid-strand bestaat voornamelijk uit zand en fijngrind. Ook bij dit strand loopt de zeebodem geleidelijk af. Het strand ligt aan een kleine baai en wordt door een rotsachtige heuvel aan één kan begrensd.

Turunç, een ontspannen vakantie zonder massatoerisme

Turunç is een fantastische vakantieplaats voor wie op zoek is naar een ontspannen en rustige vakantie in een plaats die geen massatoerisme kent. Turunç ligt in een prachtige omgeving, de natuurliefhebber kan hier zeker zijn hart ophalen. De indrukwekkende natuur en sfeer geven direct een heerlijk vakantiegevoel. De zandstranden van Turunç zijn prachtig met de vele baaien en de kristalheldere zee. Het strand leent zich uitstekend om heerlijk te zonnen of uit te rusten maar ook kunnen hier verschillende watersporten worden uitgeoefend. In het centrum vindt men vele winkels en gezellige restaurants. Achter het strand loopt nog een promenade met verschillende horecagelegenheden. Turunç biedt ook een gezellig uitgaansleven, er zijn een aantal bars en een discotheek in deze plaats. Ook voor de cultuurliefhebber is er in Turunç en omgeving genoeg te doen. In de plaats zelf bevinden zich een aantal bezienswaardigheden maar men kan ook de stad Amos bezoeken. In deze stad vindt men de echte Turkse cultuur, oude stadsmuren een tempel en verschillende standbeelden. Turunç is een geweldige vakantieplaats voor iedereen. Tijdens een vakantie in Turunç valt er genoeg te beleven maar men kan ook heerlijk ontspannen en genieten van alle rust.

Hotels in Turunç

Turunç staat nog niet volgebouwd met hotels. Er bevinden zich in deze plaats wel een aantal prachtige hotels die aan ieders wensen zullen voldoen. Het Turunç hotel heeft een schitterende ligging. Het hotel ligt aan de voet van een berg en is omgeving door de groene natuur. Het hotel beschikt over een privéstrand en verschillende zwembaden. Het hotel is zeer kindvriendelijk en hanteert een 24-uurs all inclusive formule. Het Meril Boutique hotel is een zeer gemoedelijk hotel met een fijne sfeer. Het hotel ligt in een rustige omgeving aan zee. Het hotel is modern en stijlvol ingericht en de kamers zijn comfortabel. Men verblijft hier op basis van logies en ontbijt of halfpension.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *