istanbulAlgemene informatie Istanbul

Istanbul is een provincie gelegen op twee werelddelen. De gelijknamige hoofdstad van de provincie Istanbul ligt namelijk precies op de scheiding van het Europese en het Aziatische werelddeel. Deze stad is niet de hoofdstad van Turkije, maar met 14 miljoen inwoners wel de grootste stad van Turkije. Wanneer u deze prachtige provincie of stad bezoekt kunt u dan ook de cultuur proeven van de twee samengekomen werelden. De stad Istanbul biedt u veel historische bezienswaardigheden, maar tegelijkertijd is de stad de laatste jaren ook enorm ontwikkelt en is het tegenwoordig een moderne stad met veel historie, waar je als toerist zeker een keer moet zijn geweest. In heel Turkije vindt u veel All Inclusive hotels, zo ook hier in de provincie en in de stad. De hotel zijn verzorgt en biedt u goede kwaliteit. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze prachtige stad en wilt u deze eens bezoeken, kijken dan snel rond op de site naar ons aanbod in de provincie en in de stad Istanbul.

Geografie, natuur en klimaat

De stad Istanbul ligt, zoals eerder al gezegd, op twee continenten. In deze enorme stad wordt het Aziatische continent gescheiden van het Europese continent door de Bosporus. Dit is een rivier die door de stad en de provincie loopt. Deze rivier loopt in het Noorden uit in de Zwarte Zee en in het Zuiden komt de rivier uit in de Zee van Marmara. Istanbul kent een zeeklimaat, met deels invloeden van een mediterraan- en een landklimaat. Hierdoor heeft het te maken met regelmatige regenval gedurende het hele jaar, maar vooral in de winter. ’s Ochtends merkt u dat het erg mistig is, dit komt door de rivier de Bosporus. In de zomer kan het door een hoge luchtvochtigheid ook erg drukkend warm zijn en in de winter valt er vaak sneeuw. De temperatuur kent in de zomermaanden een gemiddelde maximum temperatuur van ongeveer 24 tot 27 graden. Vooral in de maanden juli en augustus is het erg warm en mocht u nou een stedentrip willen doen, dan is het aan te raden om dit rond mei te doen in verband met de temperatuur.

Cultuur en bezienswaardigheden

Istanbul is een prachtige wereldstad met een rijke geschiedenis. Zo is deze stad oorspronkelijk opgericht door de Romeinen en heette het vroeger Constantinopel. Er zijn hier dan ook ontzettend veel mooie bezienswaardigheden om te bezoeken, zo kunt u naar het Archeologisch Museum, de oudste van Turkije. Hier kunt u prachtige objecten bewonderen uit onder andere de Romeinse tijd, de Babylonische tijd en de Hettitische tijd. Dit zijn echter enkele voorbeelden dus het is zeker een bezoek waard. Houdt u meer van winkelen, dan moet u zeker een bezoek brengen aan de Bagdat Caddesi, dit is een winkelstraat van maar liefst 14 kilometer lang. Hier vindt u moderne winkels in het Aziatische deel van Istanbul. Wat daarnaast ook erg mooi is om te doen, is een bezoekje brengen aan de Bosporus brug, een brug van ongeveer 1,5 kilometer die het Europese deel met het Aziatische deel verbindt.

Overige informatie Istanbul

Istanbul heeft u zoveel te bieden, dat het lang niet allemaal op te noemen valt in dit stukje tekst. Het is een stad en een provincie die u zeker een keer bezocht moet hebben. Wacht daarom niet en boek een prachtige stedentrip naar de stad Istanbul of ga voor een heerlijke strandvakantie in de provincie Istanbul. Er is voor ieder wat wils in deze cultuurrijke, historische, maar tegelijk ook moderne metropool in het westen van Turkije.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.