laraAlgemene informatie over Lara

Lara is een stadsdeel van de Turkse badplaats Antalya. Het gebied is nog volop in ontwikkeling en wordt met de jaren toeristische. Het stadsdeel Lara wordt in de toeristische sector omschreven als een aparte badplaats aan de Turkse Riviera, maar het behoort toe aan de populaire badplaats Antalya dat op circa 7 kilometer afstand is gelegen. Lara heeft een uitgestrekt zandstrand en het strand behoort tot één van de langste zandstranden van Turkije. Het strand van Lara is op te delen in twee gebieden. Het westelijke gedeelte kenmerkt zich door rotsen en is heel grillig, terwijl de oostkant beschikt over prachtige zandstranden. In het fantastisch mooie Lara tref je super deluxe accommodaties en in het stadsdeel worden nog steeds nieuwe hotels en resorts gebouwd. Het district wordt ook wel omschreven als het Las Vegas van Turkije omdat er heel veel thematische hotels staan. Er staat onder andere een replica van het Kremlin van Moskou en er is een hotel dat als thema Titanic heeft. Lara is de badplaats aan de Turkse Riviera voor een vijfsterren all inclusive vakantie. Wil je genieten van een vakantie waar alles volledig verzorgd wordt? Lara is the place to be. In Lara krijg je heel veel vakantie voor een gunstige prijs. Bekijk ons aanbod, vergelijk aanbiedingen en boek je all inclusive vakantie Lara bij de goedkoopste touroperator.

Geografie, natuur en klimaat Lara

De vijfsterren all inclusive vakantiebestemming Lara ligt in het zuidwesten van Turkije. Officieel is Lara een district binnen Antalya, maar Lara wordt voornamelijk gezien als aparte badplaats. Het stadsdeel ligt ten oosten van het centrum van Antalya. De badplaats Lara ligt aan de Turkse Riviera en direct aan de Middellandse Zee. Lara staat vooral bekend vanwege de super deluxe accommodaties en de prachtige zandstranden de kuststrook van Lara staat ook wel bekend als de ‘Golden Mile’. Op het strand heb je ook nog een bijzonder schouwspel, namelijk de Dudenwatervallen die zich hier recht in de zee storten. Nabij Lara ligt ook het Nationaal Park van Güllük Dal. In dit park vind je op 1.050 meter hoogte de Lycische stad Termessos. Door de ligging aan de voet van het Taurusgebergte kun je het achterland van Antalya/Lara ook tijdens je all inclusive vakantie ontdekken. Lara heeft een zacht mediterraan klimaat en dat zorgt ervoor dat je vanaf mei tot eind oktober kunt genieten van een uitstekende zonvakantie. De kans op regen is vanaf mei tot begin september nihil en de zon straalt vele uren in deze maanden. De gemiddelde temperatuur in deze maanden bedraagt circa 30 graden Celsius. De wintermaanden zijn vrij mild en het is mogelijk om een wintervakantie te boeken, alleen is de kans op neerslag dan aanzienlijk groter en de temperatuur is dan circa 15 graden Celsius.

Cultuur en bezienswaardigheden in Lara

De directe omgeving van Lara is overweldigend mooi, vooral natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Lara heeft heel veel uitkijkpunten, verzorgde perkjes en er is een bosrijkgebied in de nabijheid. De populairste bezienswaardigheid van de badplaats zijn de Dudenwatervallen die bij Lara Beach in zee storten. De ruïnes van Perge zijn buitengewoon bijzonder en is een must see tijdens je Lara vakantie. Het oude centrum van Antalya is ook de moeite waard, want hier is het altijd heel gezellig. Je kunt ook naar de typisch Turkse Bazaar gaan waar je kunt shoppen tot je er bij neer valt. Het Nationaal Park van Güllük Dal is op korte afstand van Lara gelegen en is ook absoluut een bezienswaardigheid op zich. In dit gigantische park vind je op 1.050 meter hoogte de Lycische stad Termessos. Het uitgestrekte zandstrand van Lara is één van de mooiste en langste van Turkije en wordt ook wel omschreven als de ‘Golden Mile’. Ontdek Lara en de directe omgeving zelf tijdens je all inclusive vakantie Turkije.

Overige informatie

In Lara zijn uitgaans- en sportmogelijkheden momenteel nog redelijk schaars. Als je wilt genieten van een bruisend nachtleven kun je in het centrum van Antalya terecht. In de toekomst zullen uitgaans- en sportmogelijkheden waarschijnlijk steeds meer aangeboden worden in Lara en hierdoor zal het een complete badplaats worden waar alles aanwezig is voor het vieren van een onbezorgde all inclusive vakantie. Nabij Lara in de badplaats Belek kun je als sportliefhebber en dan voornamelijk de golfsport op verschillende golfbanen een balletje slaan. Lara zelf heeft geen golfbanen, maar in Belek vind je er meer dan genoeg. Bekijk ons complete aanbod Lara vakanties en boek je vakantie bij de goedkoopste aanbieder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.