turkse rivieraAlgemene informatie Turkse Rivièra

De zuidwest kust van Turkije heeft in de toeristische sector de naam Turkse Rivièra. Het is de meest geliefde regio van Turkije voor het vieren van een all inclusive vakantie. De kuststrook van de Turkse Rivièra omvat de regio’s Antalya, Mugla, Izmir, Aydin en Mersin. Er liggen prachtige steden in dit vakantiegebied van Turkije. Populaire steden van de Turkse Rivièra zijn Side, Bodrum, Kemer, Antalya en Alanya. Al sinds oudsher is deze regio van Turkije razend populair als vakantiebestemming, zelfs Cleopatra ging ons allemaal voor. Het is niet voor niets dat Cleopatra deze regio van Turkije uitkoos als ideale vakantiebestemming, want het gebied heeft een mooie kust met lange stranden, geweldig achterlandschap met het Taurusgebergte en de vele gezellige en knusse kustplaatsjes. Het hele gebied met deze benaming ligt aan de Middellandse Zee en het is met meer dan driehonderd zonnige dagen per jaar de ideale bestemming voor een zonvakantie. De Turkse Rivièra heeft een mediterraan klimaat met warme tot extreem hete zomers en milde winters. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur met gemak oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Jaarlijks wordt dit gebied overspoeld met toeristen die willen genieten van zon, zee en strand en dat allemaal op basis van de populaire all inclusive formule. Dit gebied van Turkije heeft de perfecte ingrediënten voor een fantastische vakantie. Het heeft mooie baaien, historische gevels, opgravingen uit de oudheid, bergen en een veelzijdige natuur. Bij menig Nederlander staat de Turkse Rivièra bovenaan het vakantielijstje. Geniet van alles wat de Turkse Rivièra te bieden heeft tijdens een Turkije all inclusive vakantie in dit geweldig mooie gebied.

Geografie, natuur en klimaat van Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra staat ook wel bekend als de Turquoise Kust. Deze streek van Turkije is gelegen in het zuidwesten van het land. De benaming de Turkse Rivièra wordt vrijwel alleen gebruikt inde toeristische sector. De streek loopt vanaf Marmaris tot voorbij Alanya. De Turkse Rivièra ligt aan de Middellandse Zee en het heeft enorm veel knusse en gezellige badplaatsen, zoals Side, Alanya, Belek, Kemer en Antalya. Het overgrote gedeelte van alle accommodaties liggen in de badplaatsen liggen of direct aan het strand of op steenworp afstand. De flora en fauna van deze regio van Turkije is enorm divers. Turkije heeft prachtige natuurverschijnselen zoals de watervallen bij Manavgat en Duden. In de buurt van de watervallen van Manavgat is ook het grootste stuwmeer van Turkije gelegen, The Green Canyon. De Turkse Rivièra heeft een schitterend landschap en dat komt door het majestueuze Taurusgebergte. Het gebied kent een uitstekend mediterraan klimaat, de zomers zijn extreem warm en de winters mild. Deze regio is de ideale vakantiebestemming voor een zonvakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden van Turkse Rivièra

Om een fantastische belevenis van een Turkije vakantie te maken is het de normaalste zaak van de wereld om respect te tonen voor de cultuur en de gebruiken van de lokale bevolking in Turkije. De mensen zijn traditioneel ingesteld en het wordt gerespecteerd als toeristen de normen en waarden aanvaarden. Zo kan een ieder een unieke vakantie in Turkije wil beleven en blijven de authentieke cultuur en de eeuwenoude tradities gewaarborgd. In het land zijn prachtige bezienswaardigheden te bewonderen en helemaal in de Turkse Rivièra. De steden en dorpen in deze regio zijn al eeuwen oud en zodoende heeft vrijwel elke stad of dorp een bezienswaardigheid met enig betekenis uit de oudheid. In het land zijn de meeste bezienswaardigheden uit de oudheid te bewonderen, zelfs meer dan in het eveneens mooie Egypte. In vrijwel alle badplaatsen aan de zuidwest kust zijn prachtige bezienswaardigheden te bewonderen. Een badplaats vol archeologische bezienswaardigheden is Side. Het is een stad vol met goed bewaarde gebouwen uit de oudheid. Tijdens een all inclusive vakantie naar Turkije mag een bezoek aan een markt en een moskee natuurlijk niet ontbreken.

Overige informatie Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra is een gebied met één van de meeste all inclusive resorts van heel Turkije. Niets is lekkerder dan onbezorgd genieten tijdens een vakantie. Met een all inclusive vakantie naar de Turkse Rivièra kan een ieder genieten zoals hij of zij dat wil. Er is altijd wel wat te beleven in de badplaats of op het resort. Het aanbod aan all inclusive accommodaties in deze schitterende regio van Turkije is enorm. In elke prijsklasse is wel een geschikte accommodatie te vinden en hetzelfde geldt voor het aantal sterren. De meeste all inclusive resorts hebben een classificatie van drie sterren of meer. Kortom de Turkse Rivièra is de ideale vakantiebestemming voor iedere vakantieganger die wil genieten van een onbezorgde zonvakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *