Skiën, snowboarden en genieten van een prachtige witte omgeving

swiss-173484_1280Als de r in de maand komt, begint het bij heel veel Nederlanders alweer te kriebelen. De winter komt er aan en dat betekent sneeuw, ijs en heel veel pret. De wintersport vakantie is in Nederland nog steeds heel veel geboekte vakantie. Ieder jaar gaan er duizenden Nederlanders naar sneeuw zekere gebieden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Tsjechië om een paar dagen of een hele week heerlijk te skiën of te snowboarden. De meest geliefde periodes voor een skivakantie naar een wintersportgebied zijn de kerstvakantie en de Krokusvakantie. Meestal zijn de sneeuw condities in deze periodes uitmuntend en kan er optimaal genoten worden van sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Een skivakantie is helemaal compleet als de winterse zon heerlijk begint te schijnen.

Liever een skivakantie dan een zonvakantie

De kerstvakantie en de Krokusvakantie zijn het meest populair voor een week skiën. Nederlanders die enkele dagen willen gaan skiën pakken vaak een lang weekend of gaan net over de grens in Duitsland voor een paar dagen sneeuwpret. De meeste Nederlanders die bekend zijn met het fenomeen wintersport, zeggen dat ze liever één week op wintersport gaan dan twee weken naar de zon. Een skivakantie is heel intensief en niets is aangename dan terug komen in een goed hotel nadat de Après-ski afgelopen is. De wintersportgebieden beschikken veelal over goede accommodaties waar de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend is. Wat niemand voor mogelijk heeft gehouden, gebeurt toch, er komen steeds meer all inclusive hotels in de wintersportgebieden. Overdag is de all inclusive formule overbodig, maar bij terugkomst in de accommodatie kan er volop gegeten en gedronken worden zodat de volgende dag weer heerlijk van de besneeuwde bergen naar beneden gegaan kan worden.

Wintersportgebied in Europa

Een skivakantie wordt al snel gelinkt aan Frankrijk en Oostenrijk maar er zijn veel meer landen waar genoten kan worden van een wintersport vakantie. Duitsland, Italië en Tsjechië zijn ook razend populair voor een wintersport vakantie. Wintersportgebieden in de genoemde landen zijn uitmuntend en voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor een geweldige skivakantie. Alle wintersportgebieden in de desbetreffende landen beschikken over stoeltjesliften, gondels, sleepliften, ski en snowboard verhuurders en er zijn op de bergen altijd gezellige eetgelegenheden te vinden. De centra van de skigebieden zijn altijd sfeervol en uiterst gezellig. Na het skiën is het gebruikelijk om een Après-ski bar in te duiken voor een heerlijke schnaps of een warme kop chocomel.

Kom heerlijk tot rust met een welverdiende massage

Niet is lekkerder dan bij terugkomst in het hotel om heerlijk verwent te worden. Bij een all inclusive wintersport vakantie is alles bij de prijs inbegrepen wat er in het hotel of resort gegeten en gedronken wordt. Het all inclusive concept geldt natuurlijk niet op de skipiste. Na een inspannendste dag is het mogelijk om de sauna in te duiken of neem een ontspannende massage. Op deze manier staat iedereen de volgende dag weer fris en fruitig op de latten of op het snowboard. Boek de accommodatie die bij jouw wintersport ervaring past en geniet volop van sneeuw, bergen, ijs en een fantastische omgeving. Boek vandaag nog uw all inclusive wintersport vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *