All inclusive vakanties vergelijken!

Egypte ontvangt toeristen weer met open armen

Deel artikel

Egypte wil weer meer toeristen trekken

Na alle onrustige tijden in Egypte wil het land zich weer goed profileren en weer meer toeristen trekken naar het mooie Egypte. De minister van toerisme heeft aangegeven dat Egypte dit jaar al 20 procent meer toeristen wil ontvangen en dit zal met open armen gebeuren. Door de onrustige tijden in het land vermeden vakantiegangers Egypte en ze gingen op zoek naar andere alternatieven. De reissector is enorm belangrijk voor Egypte en daarom wil de minister iedereen er van overtuigen dat Egypte en dan voornamelijk de toeristische badplaatsen weer veilig zijn om er te genieten van een wel verdiende vakantie. Toeristen kunnen dus weer van alle aanwezige historische bezienswaardigheden genieten die stammen uit de Egyptische oudheid.

Genieten aan de Rode Zee

Nu de minister van toerisme weer meer toeristen warm wil laten lopen voor een Egypte vakantie, is de ideale bestemming te vinden aan de Rode Zee van Egypte. De Rode Zee heeft enorm veel toeristische badplaatsen waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiende zonvakantie in Egypte. Deze fantastische bestemming heeft enorm veel te bieden en er zijn prachtige resorts gelegen, waar de minister van toerisme zelfs webcams wil ophangen om live beelden te streamen zodat iedereen kan zien dat het weer veilig is om op vakantie te gaan in Egypte. De Rode Zee is enorm populair omdat deze plek gezegend is met een wonderschone onderwaterwereld. Dit maakt deze bestemming ideaal voor watersportliefhebbers. Ook als je niet van duiken of snorkelen houdt hebben de badplaatsen aan de Rode Zee zoals Sharm El Sheikh, El Gouna en Hurghada meer dan voldoende te bieden. Want door het prachtige klimaat zal de zon altijd schijnen en kan er optimaal genoten worden van de zon. De keuze uit luxe all inclusive resorts is enorm en er is voor elke toerist wel een geschikte accommodatie te vinden.

Nijlcruise tussen Luxor en Aswan

Een andere soort vakantie die in Egypte steeds meer terrein wint is een Nijlcruise. De Nijl is de levensader van Egypte en met een lengte van ongeveer 6500 kilometer zorgt de Nijl ervoor dat Egypte een vruchtbaar land is voor akkerbouw en veeteelt. De Nijl staat bij de toeristen voornamelijk bekend om de vele cruises die er op aangeboden worden. De meest geboekte Nijlcruise is die tussen Luxor en Aswan, maar er zijn nog veel meer vaartrajecten mogelijk tijdens een Nijlcruise. Het is een hele andere soort vakantie dan een vakantie aan de Rode Zee, maar op deze manier wordt er ongelooflijk veel gezien van het land. Dit komt omdat het cruise schip iedere dag ergens anders aan wal gelegd word, zodat de toeristen de culturele bezienswaardigheden van Egypte kunnen bewonderen. Er bestaat ook de mogelijkheid om de Nijlcruise te combineren met een vakantie aan de Rode Zee. Dat betekend dat er eerst een cruise wordt gemaakt over de Nijl voor een aantal dagen en dat er nadien aan de Rode Zee wordt genoten van een luxe strand vakantie in een all inclusive resort.

Gerelateerd nieuws