All inclusive vakanties vergelijken!

Glampings Kroatie, chique nestelen aan de Adriatische kust

Deel artikel

Ken je dat lekkere luxe kampeergevoel? Veel meer dan je natje en je droogje bij de voortent? Kamperen maar dan van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld op glampings Kroatie; met de feel van een luxe hotel. Dat is dus glamping, de combinatie van comfort en gemak en toch lekker buiten zijn. Glamping komt van ‘glamorous’ en is dus lekker chique kamperen. De tent is veel meer dan zeildoek hier; je vindt er een keukenblok met volledige uitrusting, hebt je eigen sanitair en heerlijke loungeset, noem maar op. Geen wachttijden meer voor de openbare toiletblokken, dus.

Een luxe campingleven heeft een zonnekust nodig

Glamping begon als een hype in Amerika en later kregen ook Nederlanders de smaak van luxe kamperen goed te pakken. Vooral op zonnige en warme plekken begon glamping aan een enorme opmars. En hier komt Kroatië om de hoek kijken. Alleen al de ellenlange kustlijn, de zonzekerheid en de vele stranden lokten al decennia kampeerders. Die er nu steeds vaker een paar weekjes glamping kunnen boeken. Want vakantie vieren op glampings Kroatie is erg populair aan het worden.

Het schiereiland Istrië is een glamping-topper

In de drie kustregio’s van Kroatië lonken tal van glampings. Zo ben je ook goed te plek op een van de glampings Kroatie op het grote schiereiland Istrië. Je krijgt er dan hele gezellige en historisch erg mooie kustplaatsen bij. Rovinj en Porec belonen je wandeltochtjes met prachtige architectuur. Je ziet snel dat Istrië vroeger bij de grote zeevaart natie van Venetië hoorde. Vooral Porec geldt als een subliem glamping centrum en is ook een springplank naar de eilanden van het nationaal park Brijuni. In tal van plaatsen kom je nog bijzondere gebouwen tegen. Zo staat er een perfect bewaard gebleven amfitheater in Pula; met dank aan de oude Romeinen!

Dalmatië ook gewild voor glampings Kroatie

Dalmatië ligt zuidelijk van Istrië en heeft een toeristische kuststreek die zeer geliefd is. De combinatie van strand, water en eilanden doet het ‘m. De stad Split heeft een chique zonovergoten sfeer en Zadar heeft gewilde uitgaansplekjes. Het avondleven van Dalmatië is op sommige plekken heel bruisend. En je verlaat de glamping hier voor bijzondere tripjes. Zoals naar het gave Dubrovnik dat in de serie Game of Thrones model stond voor Kings Landing. Wat kleiner maar net zo fijn is Trogir dat wel wat op een mini-Venetië lijkt. En dan de Dalmatische eilanden! Je moet er minstens een paar bekeken hebben op je vakantie. Op tal van plekken kun je duiken en snorkelen. Om dan ’s avonds voor je glamping tent lekker weg te zakken.

Glampings Kroatie aan de Adriatische Zee

Tussen de 22 en 30o Celsius, zo wordt het superschone zeewater van de Adriatische Zee gemeten. Dat nodigt uit voor vrolijke tewaterlatingen maar dan is het wel handig dat je een glamping heel dicht bij zee hebt. Kroatië heeft daar een ruime voorraad van. Veelal mag je viervoeter er ook rondlopen en ‘glamperen’. Een gezinsvakantie op een familiecamping Kroatie kan aan de Kroatische kust goed uitpakken; de extra’s van de glamping zijn dan mooi meegenomen. Veel glampings hebben leuke kinderprogramma’s voor overdag. Rustzoekers verkiezen eerder de romantiek van het achterland. Dan zijn kleinere glampings Kroatie interessant. Iets meer achter de Kroatische kust vind je zulke kleinoden en vaak op oogstrelende locaties.

Gerelateerd nieuws