All inclusive vakanties vergelijken!

Meer dan alleen strand: maak kennis met de natuur van Oostkapelle!

Deel artikel

Wie aan Oostkapelle denkt, denkt uiteraard meteen aan de prachtige provincie: dat heerlijke vakantiehuis in Zeeland aan de kust, veel water en die mooie stranden.. Maar wanneer je aan Oostkapelle denkt, zou je eigenlijk ook moeten denken aan al die andere vormen van natuur.

Begrijp me niet verkeerd: Zeeland en Oostkapelle staan niet voor niets bekend om haar waterrijke omgeving. Toch wil ik je wat meer vertellen over de andere kant van deze prachtige natuur, namelijk: de kant achter de duinen.

Oostkapelle heeft een mooie flora en fauna, waar duin en bos elkaar mooi afwisselen. Twee populaire natuurgebieden hier, zijn de Manteling en de Oranjezon. Deze plekken zetten Oostkapelle goed op de kaart, waarom moet jij deze plaatsen komen ontdekken? Nadat je dit hebt gelezen, zul je meteen een vakantiehuisje in Oostkapelle boeken.

De Manteling

Er zijn hier heel wat waterpartijen die je kan komen bewonderen. Dit doe je door het struinen over de slingerpaadjes of het wandelen tussen de rododendrons. Het heerlijke aan deze plek is, dat ondanks dat je je bevindt in een bos, je alsnog de golven in de branding hoort ruizen. Het is de plaats waar de rust en vrijheid van bos en zee bij elkaar komen.

Niet alleen de natuur is wat deze plek zo aantrekkelijk maakt. Oostkapelle kent heel wat historie, dit is terug te zien in onder andere de Manteling. Een aantal sporen uit de tweede wereldoorlog vallen hier namelijk te herkennen.

Oranjezon

Een ree of damhert tegenkomen tijdens je wandeltocht? Dat is best een mogelijkheid wanneer je ervoor kiest om naar het natuurgebied de Oranjezon te komen. Een natuurgebied vol verrassingen die je kan komen ontdekken tijdens een tocht. Hier vind je de mooiste wandelroutes, dus kom je naar Oostkapelle, dan weet je nu wat je sowieso mee moet nemen: je wandelschoenen!

Een van de routes door de Oranjezon is 6,5 kilometer lang. Dit pad neemt je mee door bos en door een stuk duinen. Een erg gewilde route voor degene die graag damherten zien. Vandaar de naam: Damhert wandelroute. Wellicht iets voor jou?

Natuur in een ander jasje

Museum Terra Maris. In dit museum wordt de ontwikkeling van de Zeeuwse natuur met je doorgenomen. Hier ga je mee met de reis die het landschap van deze zuidelijke provincie heeft doorgemaakt. Leer over de Delta, het water en meer. In Oostkapelle kan je dus ook van natuur genieten, zonder dat je er middenin staat. Het is maar net wat je wil.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken