All inclusive vakanties vergelijken!

Op zonvakantie naar Egypte

Deel artikel

Heb jij Zuid-Europa inmiddels wel gezien en ben je toe aan iets anders? Denk dan eens aan een zonvakantie in Egypte! Dit noord-Afrikaanse land is een steeds populairder wordende vakantiebestemming waar je heerlijk kunt zonnen en genieten van het prachtige landschap. Aan de Rode Zee liggen verschillende bestemmingen die geliefd zijn onder toeristen, zoals Hurghada, El Gouna en Marsa Alam.

Wij gaan je in dit artikel meer vertellen over de meest populaire vakantiebestemmingen in Egypte, de veiligheid in het land en de mooiste bezienswaardigheden.

Favoriete vakantiebestemmingen

Het land kent diverse Egypte bestemmingen welke je vooral langs de oostkant kunt vinden. In het oosten ligt namelijk water, zoals de Rode Zee, waar de grond vruchtbaarder is en er daardoor meer bewoners zijn. In de rest van Egypte is voornamelijk woestijn, waardoor het moeilijker of zelfs helemaal niet bewoonbaar is.

Hurghada

De meest populaire en ook meest bekende badplaats in Egypte is Hurghada. Het ligt aan de Rode Zee, waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken tussen het grote koraalrif. Het heldere water in combinatie met het mooie strand is een prachtige basis voor je Egypte vakantie. Behalve strand kun je ook het oude centrum van Dahar bezoeken of de wijk Sakkala waar het toeristische centrum genoeg te bieden heft op het gebied van restaurants, nachtclubs en bars.

Caïro

De hoofdstad van Egypte, Caïro, ligt in het noordoosten van het land langs de Nijl. Rivier de Nijl loopt door Egypte heen en daarnaast is de grond vruchtbaar, waardoor er meer leven mogelijk is. Met 18 miljoen inwoners is het een hele grote stad en daardoor ook erg hectrisch. In Caïro zit je echt ingesloten tussen de piramides, waardoor er zeker genoeg te bekijken valet. In het centrum zijn middeleeuwse marktstraatjes te vinden welke erg leuk zijn om te bekijken, evenals het Egyptisch Museum.

El Gouna

Eigenlijk is El Gouna onderdeel van Hurghada, maar het ligt er net boven. Deze luxueuze stad is pas in 1989 aangelegd en voorzien van een klein vliegveld en ziekenhuis. Doordat de verschillende eilanden met elkaar zijn verbonden middels bruggen wordt het ook wel het Venetië van Egypte genoemd. Dit hele gebied is gebouwd door een Egyptische ondernemer, wiens doel het is om de eerste klimaatneutrale bestemming in Afrika te worden. Het is daardoor een prachtige en zeker bijzonder plek om uw zonvakantie door te brengen.

Veiligheid van Egypte

Voor landen buiten Europa is het altijd verstandig om te controleren of het wel veilig is, voordat je een vakantie boekt. Hoewel Egypte, zeker in de toeristische delen aan de Rode Zee, wel veilig is lopen toeristen wel het risico om bijvoorbeeld opgelicht te worden. Daarnaast blijft het reisadvies op geel staan voor de regio’s aan de rode zee, wat betekent dat er veiligheidsrisico’s gelden. Op schiereiland Sinaï geldt reisadvies oranje of zelfs rood, door de ligging dichtbij de grens van Israël en de Gazastrook. Iets verder ligt Jordanië, waar ook regelmatig toeristen heentrekken.

In landen zoals Egypte waar het niet altijd veilig is om als toerist zelf rond te wandelen, zijn de all inclusive vakanties erg populair. Wanneer je een all inclusive vakantie boekt zit al het eten en drinken in het hotel bij de prijs inbegrepen, waardoor je niet zelf de supermarkt hoeft te bezoeken. Tevens hebben veel hotels en resorts een eigen strand welke alleen te bezoeken is door gasten van het hotel. Zo blijft het voor jou als reiziger veilig, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie.

Belangrijkste bezienswaardigheden
Egypte staat natuurlijk bekend om de piramides en de oneindige woestijnvlaktes. Omstreeks 5000 voor Christus ontstonden de eerste beschavingen rondom rivier de Nijl. Vandag de dag worden er nog steeds nieuwe opgravingen gedaan in het zand, waardoor oude steden of begraafplaatsen geborgen kunnen worden.

Vallei der Koningen
Bij Luxor ligt de Vallei der Koningen. Hier vind je het graf van farao Toetanchamon, welke één van de grootste begraafplaatsen is die gevonden zijn in Egypte. Behalve deze farao liggen er nog 64 andere farao’s begraven op deze plek. De stad Luxor zelf is ook zeker een bezoekje waard, want het is bijna gewoon een groot openluchtmuseum.

Piramiden en de sfinx
De allerbekendste piramide ligt bij hoofdstad Caïro en staat bekend als Cheops. Deze piramide is 146 meter hoog en één van de zeven klassieke wereldwonderen, welke ook nog eens goed bewaard is gebleven. Tevens dichtbij Caïro ligt de welbekende Sfinx van Gizeh. Dit beeld, met een hoofd van een mens en lichaam van een leeuw, is gehouwen uit een rotsformatie en is ontzettend goed bewaard gebleven. Met een lengte van wel 73 meter en een hoogte van 20 meter is het een heel bijzonder beeld om te bekijken.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken