All inclusive vakanties vergelijken!

Stedentrip in Caïro

Deel artikel

PiramidenCaïro behoort tot één van de grootste steden ter wereld en het wordt gezien als de belangrijkste stad van Afrika. De stad telt ruim 13 miljoen inwoners en het wordt ook wel de levensader van Egypte genoemd. Het is een erg leuke stad voor een stedentrip gedurende het jaar. Hier bevinden zich vele bazaars, moskeeën en musea.

 

De geschiedenis van de oude stad Caïro

 

De geschiedenis van Caïro gaat ver terug in de tijd. Kenmerkend aan de geschiedenis van de stad is dat het weinig te maken heeft gehad met de tijd van de Oude Egyptenaren. Dit kwam o.a. doordat de Arabieren lang in de stad waren gevestigd.

In 640 na Christus werd de stad Caïro gesticht onder de naam Foestat, door een Arabische veldheer van kalief Omar. Het was de hoofdstad van de landstreek tot 972. Na enige tijd werd er ten noorden van Foestat een nieuwe stad gesticht genaamd Al-Medina Al-Kahira. Dit was de overwinnende stad, die tegenwoordig bekend staat als een groot deel van Caïro. De stad werd als maar groter en het werd later verkozen tot de belangrijkste culturele stad van het Midden-Oosten. Dit kwam mede doordat de belangrijke stad Bagdad verwoest werd door de mongolen in 1258. Toen Caïro belangrijker werd, zagen voornamelijk Europeanen potentie in de stad. Een ruime tijd bleef de stad erg belangrijk en beleefde in de 19e eeuw een stroomversnelling in zijn ontwikkelingen. Dit gebeurde met de komst van Isma’il Pasha, een gouverneur van Egypte. Zijn voorstel was om naast het Oude gedeelte van Caïro een nieuw gedeelte te bouwen in een Europese stijl. Daarnaast werd er in dezelfde periode het SUEZ-kanaal aangelegd, waardoor de stad zowel zakelijk als toeristisch een stap zette. Hier heeft Egypte als land en Caïro als stad nog veel aan te danken.

 

Bezienswaardigheden binnen en buiten de stad

 

Doordat Caïro een boeiende historie heeft en vele oude gebouwen, is het echt een stad met zijn eigen charmes en verhalen. Het toerisme is een drijfveer geworden voor de stad.

Iets waar Egypte zich aan kenmerkt zijn de vele piramides die er in het land zijn. In de buurt van Caïro staan de piramiden van Gizeh en behoren tot één van de bekendste bouwwerken van de mensheid. De piramiden van Gizeh bestaan uit meerdere piramiden en hebben allemaal een eigen verhaal. De belangrijkste 3 piramiden bestaan uit de ‘Piramide van Chefren’, ‘Piramide van Mykerinos’ en de ‘Piramide van Cheops’. Een piramide is een bouwwerk dat speciaal gebouwd werd voor de farao’s. Deze werden in gebruik genomen wanneer een farao heen was gegaan en het diende als een grafmonument.

Naast de bijzondere piramiden die er zijn gebouwd, is het Egyptisch museum in Caïro zeker het bezoeken waard. Het behoort tot het grootste Egyptologische museum ter wereld en er is veel bijzonders te zien zoals vele sarcofagen, mummies en oude voorwerpen. Bijzonder aan het museum is dat er het graf van farao Toetanchamon is te zien. Hij is het boegbeeld van de farao’s, omdat zijn graf zeer intact is gebleven. Caïro is kort gezegd een prachtige stad om te bezoeken gedurende het jaar!

 

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken