All inclusive vakanties vergelijken!

Zoek de zon op in de wintermaanden

Deel artikel

Op vakantie naar de winterzon

de wintermaanden staan weer voor de deur en dat betekend in Nederland regen, kou en sneeuw. Veel Nederlanders zoeken daarom in de wintermaanden massaal naar een zonnige vakantiebestemming. Het aanbod winterzon vakanties is enorm en er is voor iedereen wel een geschikte bestemming te vinden om te overwinteren. De mogelijkheden voor een winterzon vakantie liggen in Europa en buiten Europa. In Europa zijn vooral de Canarische eilanden in trek als winterzon vakantiebestemming. Buiten Europa zijn Miami, Thailand, Dubai, Mexico, Cuba, Dominicaanse republiek en Curaçao. Naast deze populaire vakantiebestemming voor de winterzon zijn er nog een tal van andere mogelijkheden voor een zonnige bestemming in de wintermaanden. Een vakantie buiten het hoogseizoen om wordt steeds meer en meer geboekt en dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat mensen niet meer vast zitten aan een bepaalde periode waarin ze op vakantie moeten. Buiten het hoogseizoen om op zonvakantie gaan naar een zonnige bestemming heeft meerdere voordelen zo is de reis naar de vakantiebestemming gunstig geprijsd, zijn er weinig toeristen en de eindbestemming is zon zeker.

De winterzon dichtbij huis

De dichts bij zijnde vakantiebestemming waar ook in de wintermaanden de zon flink zal stralen zijn de Canarische Eilanden. Vanaf Nederland zijn de Canarische Eilanden alleen per vliegtuig te bereiken en de totale vlucht naar één van de eilanden zal ongeveer 4 tot 4,5 uur duren. De Canarische Eilanden behoren tot Spanje maar zijn gelegen voor de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Door de perfecte ligging van de Canarische eilanden schijnt hier doorgaans het hele jaar de zon. Per jaar zal het maximaal 6 dagen regenen op de eilanden en dat maken de Canarische Eilanden tot een perfecte zonvakantie bestemming in de wintermaanden. De populairste eilanden die het meest bezocht worden door toeristen in de wintermaanden zijn Gran Canaria en Tenerife. Maar ook andere eilanden als Lanzarote en fuerteventura zijn prachtige vakantiebestemmingen voor het opzoeken van de winterzon. De eilanden hebben allemaal hun eigen gewoontes en cultuur, maar ook is ieder eiland verschillend in het landschap. Ondanks dat alle eilanden van oorsprong vulkanisch zijn hebben ze allemaal een ander uiterlijk. Op geen enkel eiland zal de verveling toe slaan want er is voor iedereen van jong tot oud genoeg te beleven en te doen. Een vliegvakantie Spanje valt heel mooi samen met het boeken van een winterzon vakantie naar één van de Canarische Eilanden!

De winterzon in het Caribisch gebied

Een verre bestemming voor het opzoeken van de winterzon is gelegen in de Caraïben. Hier liggen eilanden zoals Cuba, Aruba, Dominicaanse Republiek en Curaçao. Al deze eilanden zijn ideaal als vakantiebestemming voor het opzoeken van de winterzon. De temperaturen zijn in onze wintermaanden uitstekend in dit gebied en er is op elk eiland meer dan voldoende te zien en te doen. In de Caraïben vindt je de mooiste zandstranden en helderblauw zeewater. Voor watersportliefhebbers zoals duikers en snorkel liefhebbers is het Caribisch gebied het paradijs. De prachtige koraalriffen en het helderblauwe zeewater maken dit tot een waar paradijs. In de Nederlandse wintermaanden is het goed toefen in dit warme gedeelte van de wereld. De eilanden zijn allemaal voorbereid op de komst van toeristen want de accommodaties zijn voorzien van alle gemakken. Qua accommodaties zijn er verschillende mogelijkheden zo kan je er een appartement boeken, een hotel of een resort. De meeste resorts op deze eilanden zijn voorzien van het welbekende all inclusive. Wil jij tijdens je winterzon vakantie onbeperkt genieten van alles dan is een all inclusive winterzon vakantie de perfecte keuze.

Winterzon in alle luxe

Een totaal andere vakantiebestemming waar het hele jaar door de zon straalt is Dubai. Dubai is een opkomende toeristen oord waar iedereen zich in luxe waant. Alles in deze olie staat wordt speciaal gebouwd voor de toeristen en hierbij kan het niet groot en gek genoeg. Alles in Dubai is en wordt in het kwadraat gebouwd, zo tref je hier de grootste shopping malls en de hoogste gebouwen en de duurste hotels. Door de ligging van het emiraat schijnt de zon bijna iedere dag van het jaar en kan er heerlijk genoten worden tijdens de wintermaanden van een heerlijke zonvakantie. Alles in Dubai is voorzien van de modernste dingen en dat geldt ook voor de accommodaties. Maar er zijn ook low budget accommodaties te boeken voor toeristen die niet al te veel uit willen geven aan een vakantie naar Dubai. Een andere luxe winterzon vakantiebestemming is Egypte. In Egypte zijn aan de kuststreek super luxe resorts te boeken waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie. De resorts zijn allemaal op basis van all inclusive te boeken en dat geeft een goed overzicht over wat een vakantie naar Egypte in zijn totaal gaat kosten. Het enigste probleem in Egypte is dat je niet het resort zonder toezicht van beveiliging kunt verlaten en ook hier komt het weer van pas dat alle resorts de all inclusive formule hanteren. Boek vandaag nog een vakantie naar Dubai of Egypte en geniet van de zon en de heerlijke temperatuur.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken