All inclusive vakanties vergelijken!

Zomervakantietrends van 2019

Deel artikel

Het is algemeen bekend dat Nederlanders echte vakantiegangers zijn. Elk jaar zijn er nieuwe trends voor vakantiegangers, omtrent zomervakanties. Mensen zijn compleet vrij in wat ze van plan zijn om te doen tijdens de zomervakanties.

 

Stedentrips over de hele wereld

 

Stedentrips worden steeds bekender over de hele wereld. Een stedentrip staat voor het specifiek bezoeken van een stad, waarbij er een trip gemaakt wordt. Wat kenmerkend is aan stedentrips, is dat mensen veel inzicht krijgen over verschillende culturen van de steden die er bezocht worden. Er is elke dag wat nieuws te beleven over de cultuur van de stedentrip.

 

Reisorganisaties hebben een groot aanbod in het aantal stedentrips. Zo zijn er stedentrips te boeken over de hele wereld. Verschillende reisorganisaties hebben hierbij stedentrips samengesteld met de bijbehorende accommodatie. Een paar voorbeelden van bekende stedentrips zijn de trips in Lissabon, Rome, Barcelona en New York. Mensen kunnen ook ervoor kiezen om zelf een stedentrip uit te stippelen, al kost het wel meer tijd om zoiets te kunnen regelen. 

 

De reisduur van een stedentrip bij reisorganisaties is vaak afhankelijk van de locatie die gekozen wordt. Zo duurt een stedentrip in Zuid-Afrika vaak langer dan een stedentrip in Spanje. Mensen kunnen vanaf Schiphol vliegen naar de desbetreffende vakantiebestemming, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Er zijn namelijk ook opties om een stedentrip, inclusief busreis/ treinticket of eigen vervoer te boeken.

 

Het voordeel van een stedentrips middels een reisbureau, is dat er minder moeite gedaan hoeft te worden en dat mensen zeker zijn van een lucratief aanbod.

Wegwijzer

Het pittoreske Colombia

 

Colombia, het land wat bekend staat om zijn bijzondere koffie vanwege zijn kwaliteit en zijn hoge exportpercentage.  We verwachten ook dat het nog bekender gaat worden als vakantiebestemming. Mede dankzij het televisieprogramma Wie Is De Mol? zal Colombia op de kaart gezet worden. Dit programma heeft er ook voor gezorgd dat de bestemmingen van eerder uitgezonden edities WIDM, waaronder Zuid-Afrika, Japan en De Filipijnen op de kaart gezet werden.

 

Het land heeft prachtige gekleurde gebouwen en oude kathedralen. Van smalle straatjes tot aan brede pleinen is het zeker het bezoeken waard. Verder is het een bijzonder land voor natuurliefhebbers. Het heeft veel tropische regenwouden, bijzondere gebergtes en is het gelegen aan twee wereldzeeën.

 

Het is het meest voor de hand liggend om Colombia te bezoeken met het vliegtuig. Het is gelegen in Zuid-Amerika en de reistijd met het vliegtuig vanaf Nederland bedraagt gemiddeld 13 uur.

 

Workation voor ondernemers

 

Het begrip workation is zeker iets van de laatste tijd en het zal steeds een groter begrip worden. Workation is voornamelijk bedoeld voor ondernemers die een combinatie willen maken tussen werk en ontspanning, aangezien er vaak werk voor de boeg ligt. Bij workation kunnen mensen denken aan alle bestemmingen ter wereld. Het is niet alleen bedoeld voor ondernemers, maar ook voor onder andere studenten. Er zijn veel studenten die naar het buitenland gaan om een vreemde taal te leren. Het begrip workation wordt ook wel werkvakantie genoemd.

 

Last minute vakanties

 

Elk jaar boeken er steeds meer mensen ‘last minute’ hun vakantie. De desbetreffende reisorganisatie heeft voor de helft al zijn boekingen verkocht en het moet ervoor zorgen dat de laatste boekingen nog verkocht gaan worden. Om dit aantrekkelijk te maken voor de klant, worden de prijzen verlaagd. Het gaat om vakantiereizen of vliegtickets die op het laatste moment verkocht worden. Dit zal steeds meer een trend worden, aangezien mensen steeds voordeliger op vakantie willen gaan.

 

Turkije is een mooi voorbeeld van een last minute bestemming. Turkije heeft namelijk een ruim en voordelig aanbod. Denk hier bijvoorbeeld aan luxe resorts. De prijzen zijn beschikbaar vanaf 180 euro per persoon per overnachting.

 

Verder hebben mensen de keuze om voordelige vliegtickets te boeken of om met het eigen vervoer naar de bestemming te gaan. Aangezien Turkije een groot land is zullen de reistijden anders zijn. De reis duurt gemiddeld 5 uur en 50 minuten per vliegtuig en 36 uur met de auto. Voor mensen die met de auto naar Turkije gaan, wordt er een overnachting onderweg aanbevolen

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken