banner
fbbutton twitterbutton
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Vakanties in Turkije
Momenteel bieden we geen vakanties aan in dit land, hieronder vindt u een algemeen all inclusive vakantie overzicht.
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.

All inclusive Turkije vakanties

Turkije Vakantie

Turkije

All inclusive Turkije


Een all inclusive vakantie in Turkije is immens populair onder de vakantiegangers in Nederland. Het land heeft naast een goed klimaat, veel bezienswaardigheden uit de geschiedenis en het landschap is adembenemend. Turkije heeft naast al dit prachtigs veel mooie en gezellige badplaatsen die ieder weer haar eigen charmes hebben. Dan hebben we het natuurlijk over de bekende badplaatsen zoals Side, Kusadasi, Marmaris, en Antalya. Er zijn natuurlijk veel meer badplaatsen dan hier benoemd zijn, waar een heerlijke Turkije vakantie aan doorgebracht kan worden. Toeristen komen voornamelijk naar de badplaatsen aan de Turkse Rivièra en de Egeïsche kust. In deze twee populaire delen van Turkije is het heerlijk vertoeven in één van de vele all inclusive resorts, die veelal direct aan de zee zijn gelegen. Niet alleen de charmes van de badplaatsen en de resorts maken Turkije tot een favoriet vakantieland bij vakantieganger, ook het prachtige achterland en het natuurschoon geven voor veel toeristen de doorslag om een Turkije vakantie te boeken.

Geografie van Turkije


Turkije behoort voor als nog niet tot de Europese Unie, ondanks dat er een gedeelte van dit prachtige vakantieland in Europa ligt. Het grootste gedeelte van Turkije ligt namelijk op het continent Azië. Het stuk land van Turkije dat in Europa ligt wordt Thracië genoemd en het gedeelte dat in het Aziatische deel ligt wordt Anatolië genoemd. De hoofdstad van Turkije is Istanbul en ligt precies op de grens van de twee continenten. Istanbul is een prachtige stad en is de metropool van Turkije. De stad het heeft veel bezienswaardigheden uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijd. De meest bekendste bezienswaardigheden in Instanbul zijn de Sultan Ahmed Mosque, het Topkapi paleis en Aya Sofia. Het Europese gedeelte van Turkije wordt door de Bosporus, de Zee van Marmaris en de Dardanellen gescheiden van het Aziatische gedeelte. Turkije heeft een bergachtig landschap en het hoogste punt van het land is Mount Ararat met een totale hoogte van maar liefst 5166 meter. Het grootste gedeelte van het land is hoger dan 1000 meter.

Klimaat in Turkije


Het klimaat in Turkije en dan voornamelijk in de populaire streken zoals de Turkse Rivièra en de Egeïsche kust kan omschreven worden als een mediterraan ofwel zeeklimaat, waarbij er weinig tot geen neerslag valt. De winters zijn er mild en de zomers warme tot snik heet. De dagtemperatuur in deze delen kan op soms oplopen tot ver boven de 35 graden in de maanden juli en augustus. In de avond en in de nacht koelt het nauwelijks af. Als beste reistijd voor Turkije wordt vaak geadviseerd om het hoogseizoen te vermijden en vooral in het voorseizoen en in het naseizoen een Turkije vakantie te boeken. In het voor en naseizoen is het overdag nog steeds aangenaam warm en in de avond koelt het geleidelijk af. In de avond kan een trui of een vest noodzakelijk zijn. Door de grootte van het land kent Turkije nog een paar klimaten zoals het Continentaal klimaat in het binnenland en een mild klimaat in het noorden van het land.

Prachtige kiezel- en zandstranden


Het grootste gedeelte van alle toeristen die een Turkije vakantie boeken komen er voor de zon, zee en het strand. Turkije heeft prachtige kiezelstranden en zandstranden waar het heerlijk vertoeven is. De gehele kust van Turkije is maar liefst 7200 kilometer lang en ongeveer 70 procent van de hele kust heeft een strand. Op de meeste stranden is er de mogelijkheid om diverse watersporten uit te oefenen zoals waterskiën, snorkelen, duiken en parasailing. De stranden zijn allemaal heel schoon en de kwaliteit van het zwemwater is perfect. Er zijn niet voor niets maar liefst 352 blauwe vlaggen uit gereikt als certificaat door de Foundation for Environmental Education (FEE). Een blauwe vlag betekend dat het strand een keurmerk heeft en dat het veilig is om gebruik te maken van het strand en het zwemwater. De meeste stranden zijn ook nog is uitermate geschikt voor kinderen, want bijna elk strand heeft een strandwacht en het strand loopt geleidelijk af aan in de zee.

Welke valuta word er gebruikt in Turkije


In Turkije wordt er betaald met de Nieuwe Turkse Lira (NTL). Deze valuta is onderverdeeld in bankbiljetten en munten. De voordeligste manier om aan deze valuta te komen wordt gedaan door bij een lokale pinautomaat geld op te nemen. Er dient wel rekening gekeken te worden of de geldautomaat de bankpas accepteert. Er kan ook geld gewisseld worden bij lokale kleine banken of geldwisselkantoren, maar hier moet een fee betaald worden om euro 's te wisselen. In de populaire badplaatsen worden euro's ook geaccepteerd maar dit word niet aangeraden want meestal ben je dan duurder uit dan wanneer er met de Nieuwe Turkse Lira betaald wordt. Credit Cards worden over het algemeen altijd geaccepteerd in de grote winkels, restaurants en de hotels. In restaurants is het geven van een fooi niet verplicht, maar het is natuurlijk altijd welkom. Er moet uitgegaan worden van 5 procent fooi over de rekening.

Turkije de meest populaire all inclusive vakantiebestemming


Turkije staat voornamelijk bekend als het vakantieland voor all inclusive strandvakanties, dit is dan ook de belangrijkste inkomstenbron voor de toeristenindustrie in Turkije. De toeristische badplaatsen waar jaarlijks duizenden toeristen naar toe gaan zijn te vinden langs de Egeïsche kust en langs de kust rondom Antalya. De populaire badplaatsen zijn: Bodrum, Marmaris, Kusadasi, Side en Alanya. Alle badplaatsen hebben meer dan genoeg accommodaties in alle classificaties. De meeste toeristen kiezen voor een verblijf in een hotel of een luxe resort. Het verblijf in één van deze prachtige accommodaties zal nog aangenamer worden door een verblijf op basis van de all inclusive formule. De accommodaties zijn allemaal voorzien van moderne faciliteiten en de service en kwaliteit is uitstekend. Een Turkije vakantie op basis van de populaire formule zal zorgen voor een onbezorgde vakantie.

Overige all inclusive informatie over Turkije


Een Turkije vakantie boeken heeft voor iedere vakantieganger een andere reden, de ene toerist zal voor de cultuur en de historische bezienswaardigheden gaan en de ander toerist zal voornamelijk naar Turkije gaan voor een zon, zee en strandvakantie. Het is belangrijk om te weten dat een vakantie naar dit mooie land vraagt om een geldig paspoort of om een geldig Nederlandse identiteitskaart die nog minimaal 3 maand geldig is, tot aan de terugkomst in Nederland. daarnaast is het bij de aankomst op één van de luchthavens in Turkije verplicht om een visum te kopen, dit visum is 3 maanden geldig. De kosten voor een visum is op de luchthaven in Turkije €15,- per persoon.