All inclusive vakanties vergelijken!

All inclusive vakanties misleidend

Deel artikel

Sundance SuitesMet een all inclusive vakantie word heel veel geadverteerd, de vakantie brochures staan er vol mee en het begrip is inmiddels ingeburgerd bij ons Nederlanders. Het vakantie vieren in een all inclusive resort is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, maar er komt ook steeds meer kritiek op het concept. Consumenten vinden de advertenties misleidend want eenmaal op aangekomen in het ‘all inclusive resort’, blijkt dat het all inclusive gehalte ver te zoeken is.

De term all inclusive is door de jaren heen verwarrend geworden, en volgens sommigen is het zelfs misleidend. De term doet namelijk suggereren dat een all inclusive vakantie inclusief alle kosten is. Maar is de all inclusive vakantie echt een betaalbaar alternatief voor een zelf samengestelde vakantie?

Het liefst laten we onze portemonnees thuis want we gaan immers all inclusive op vakantie, maar niets is minder waar want tegen het zere been in kunnen we als nog om de vijf minuten onze portemonnee pakken. De meesten van ons zien de all inclusive vakantie als een vakantie waarbij alle kosten al betaald zijn. Maar zal deze pret ooit voor ons opgaan?

Hoe is de all inclusive ontstaan

Club Med beweert de all inclusive vakantie te hebben uitgevonden en al wel in 1950. Op het hedendaagse vakantie eiland Mallorca, is door Club Med de allereerste all inclusive accommodatie geopend. In deze accommodatie werd alles aangeboden, want in 1950 was Mallorca nog geen vakantie eiland met alle faciliteiten. Club Med verzorgde alles op de accommodatie en alle gasten betaalden per persoon een prijs waarvoor ze de hele vakantie in luxe konden baden.

In het allereerste all incluisve resort van Club Med kwamen toeristen die eens een andere vakantie wilden vieren en het leuke was dat er veel sociale contacten opgedaan werden. De gasten hielpen zelfs mee met de afwas omdat ze het leuk vonden. Het concept was heel simpel: betaal een fee, éénmalig, en je vakantie was betaald: vliegtickets, verblijf, maaltijden, drankjes en alle activiteiten.

Niet veel later kwam Club Med met de beroemde kralen ketting, waarmee aangetoond werd dat je een all inclusive vakantie had geboekt. De ketting veranderde later in een armband, waar de kralen eraf gehaald konden worden, want iedere kraal stond gelijk aan één drankje. Het concept is langzaamaan verandert en echt all in is het allang niet meer.

Van een kralen ketting naar een plastic armbandje

Tegenwoordig lopen we met zijn allen met een plastic bandje om onze pols in verschillende kleuren. Op deze manier kan het hotelpersoneel zien of je oud genoeg bent om alcohol te krijgen. Het concept is al lang niet meer zo uitgebreid als in 1950, want toen zat alles bij de prijs inbegrepen. De prijzen voor een all inclusive vakantie rijzen de pan uit, terwijl het concept steeds minder biedt.

De accommodaties worden steeds luxer en de faciliteiten steeds uitgebreider. Hier zit nu precies het probleem. De accommodaties bieden zoveel meer aan dat ze het niet allemaal meer voor één prijs kunnen aanbieden en daarom is de term all inclusive misleidend. Spa behandelingen, waterparken, import dranken, verse vruchtensappen, sportactiviteiten, watersporten, kappers en nog veel meer faciliteiten vallen niet meer onder de all inclusive formule. Een portemonnee meenemen op vakantie is een must als je optimaal wilt genieten van je vakantie.

Lees de algemene voorwaarden van de accommodatie altijd goed door om precies te weten te komen wat allemaal wel tot het concept behoort en misschien nog belangrijker wat er allemaal niet tot het all inclusive concept behoort.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken