All inclusive vakanties vergelijken!

Met de camper op reis

Deel artikel

 

Het gebeurt steeds vaker en meer, met de camper op reis. Of je er nou eentje hebt of een camper gaat huren, het kan allemaal. Al voor een kort weekendje weg wordt steeds vaker de camper gepakt om optimaal te kunnen genieten en alle spullen binnen handbereik te hebben. Het gebruik van een camper heeft veel gemakken. Je verblijft in je eigen auto en beschikt daar over alle faciliteiten die je nodig bent tijdens een weekendje weg. Een camper als vervoersmiddel is ideaal, je hoeft niet perse mooi weer te hebben tijdens je weekendje of vakantie omdat je gemakkelijk weer verder rijdt naar een andere locatie. Daarbij hoef je meestal niets te reserveren voor camperplek om een camping en kun je gaan en staan wanneer en waar je maar wilt. Op deze manier ben je enorm vrij in je doen en laten en het is weer eens iets anders dan een all inclusive vakantie.

Praktisch vervoersmiddel voor elke gelegenheid

Een camper is enorm praktisch als vervoersmiddel tijdens een stedentrip en op deze manier heb je altijd de slaapplaats in de buurt. Tevens kun je ook met een camper zelf bepalen wanneer je weggaat en wanneer de locatie je bevalt misschien zelfs wat langer blijft op de desbetreffende locatie. Door het gebruik maken van een camper tijdens je reis zit je nergens aan vastgebonden en kan dit voor veel mensen een gevoel van vrijheid geven. Wanneer je op reis gaat met een organisatie ga je vaak de hoogtepunten van een omgeving bezoeken zoals de organisatie al tijden doet. Als je zelf de organisatie in handen hebt kun je gemakkelijk zelf bepalen welke hoogtepunten je wilt zien of juist de toeristische route gaat doen. Het is juist heel indrukwekkend en een aanrader om tijdens je reis te zien hoe het in de omgeving is waar de mensen leven van dat land en niet de toeristische route te volgen. Je bent tenslotte toch met je eigen vervoersmiddel dus is het een kans dat je deze mogelijkheid niet veel vaker zult krijgen.

 

Bereid je goed voor op je eigen reis

 

Via veel kanalen kunt u inspiratie op doen om je eigen camperreis voor te bereiden, programma’s zoals 3 op Reis geven veel ins en outs om je zo goed mogelijk een beeld te geven. Ook op het internet is er veel te vinden over diverse reizen en zijn er verschillende websites die volledig gebaseerd zijn op camper reizigers. Tevens zijn er veel websites die allerlei tips weggeven voor beginnende reizigers met een camper om zo je reis zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Wees zelf goed voorbereid en lees niet alleen de ervaringen en verhalen maar let ook op waar mensen zich over verbaasden. Vaak zijn het dezelfde situaties waarbij je niet verwacht dat het jou overkomt maar vaak wordt dat verkeerd ingeschat. Tijdens het reizen kunt u veel tijd hebben voor lezen, bedenk u dat boeken meenemen een hoop gewicht meedragen. Daarvoor is een e-reader een uitstekend alternatief, de helderheid van het licht is vaak aan te passen waardoor je zelf de schermkleur aangenaam kunt instellen. Dit en nog meer efficiënte tips zijn veelal online te vinden om je reis met de camper zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Bron: Camper Deluxe

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken