All inclusive vakanties vergelijken!

De Balearen zijn en blijven een populaire vakantiebestemming

Deel artikel

Nederlanders gaan graag op vakantie naar de Balearen en dat is natuurlijk niet zonder reden. Elk eiland van deze archipel heeft zijn eigen charme, maar toch hebben de eilanden Ibiza, Menorca, Mallorca en Formentera ook heel veel gemeen. Op elk eiland vind je bijzondere plekken, pittoreske dorpjes, schitterende vuurtorens, historische bezienswaardigheden, prachtige natuurparken en de aller mooiste stranden van Spanje. Wij hebben het beste van de Balearen voor je op een rijtje gezet.

Cap de Formentor MallorcaCap de Formentor, Mallorca

Cap de Formentor vormt het noordelijk uiteinde van Mallorca en de Majorcans noemen de kaap ook wel het trefpunt van de wind. De plek is uniek in zijn soort en het is een zeer aangename plek op het geliefde vakantie-eiland. Het hoogste punt van deze spectaculaire plek is Fumart en ligt 384 meter boven de zeespiegel. Cap de Formentor heeft veel schitterende baaien, met inbegrip van Cala Fiquera, Cala Murta en Cala Pi de la Posada. Om Cap de Formentor te bereiken moet je een slingerende weg volgen, maar eenmaal aangekomen op deze plek zal een ieder genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht.

Torrent de Pareis, MallorcaSa Calobra, Mallorca

Sa Calobra is een klein dorp in de gemeente Escorca en is gelegen aan de noordwestkust van Mallorca. De haven van het dorp is een populaire bestemming voor busreizen en wielrenners. De sfeervolle haven bereik je door een bochtige weg te volgen, die ontworpen is door de Italiaanse ingenieur Antonio Parietti. Naast de gezellige haven van Sa Calobra heeft het dorp ook een prachtig strand. Het strand staat vooral bekend vanwege de spectaculaire entree. Het strand is een natuurmonument en een aangename bestemming om een wandeling te maken en een verfrissende duik te nemen in de Middellandse Zee. Het strand is te vinden onder de naam Torrent de Pareis.

Fornalutx, MallorcaFornalutx, Mallorca

Samen met het buur dorp Sóller strijd Fornalutx om de trofee van mooiste drop van Spanje. Boven op de top van een berg vind je het rustige dorpje Fornalutx, dat een wondermooi uitzicht heeft op de bergen. De vallei van het dorpje typeert zich door de steile straten, vele terrasjes en de geur van oranjebloesem. Fornalutex is gelegen aan noordkant van het Spaanse eiland Mallorca. Wandelaars kunnen in dit dorp hun hart ophalen want hier kun je prachtige wandelingen maken.

Playa s alga EspalmadorPlaya S’ Alga, Espalmador

Op slechts 150 meter afstand van het eiland Formentera ligt het piepkleine eiland Espalmador. Het oppervlakte van het eiland is slechts drie vierkante kolometer maar het heeft schitterende hotspots waardoor je hier nooit meer weg wilt. Playa S’ Alga is te bereiken met een boot maar je kunt bij goed weer ook proberen naar de overkant te zwemmen. Ga je met een boot naar het prachtige eiland dan kun je lekker een handdoek meebrengen en hier op het fantastische strand genieten van zon, zee en strand. Je waant je hier in het paradijs.

Cala d'Horte IbizaCala d’Hort, Ibiza

Het prachtige strand met een vergezicht op het mysterieuze eiland Es Verdrá is erg geliefd bij de locals. Op dit strand zie je vrijwel nooit toeristen en hier kun je absoluut genieten van een prachtige zon, zee en strand dag. Verblijf hier de hele dag en geniet van de zonsondergang terwijl je een vers gevangen vis verorbert tijdens een diner. Cala d’Hort is een prachtige bestemming op het schitterende eiland Ibiza.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken