All inclusive vakanties vergelijken!

De paradijselijke stranden van Spanje

Deel artikel

 

Spanje staat bekend om haar Costa’s en de ene Costa is mooier dan de ander, maar ook op de eilanden die behoren bij Spanje vindt je prachtige mooie stranden. Spanje is ook absoluut trots op haar stranden en het maakt niet uit welk deel je van Spanje bezoekt er zijn altijd mooie stranden inde directe omgeving te vinden. Stranden die paradijselijke ogen heeft Spanje ook en waar je deze mooie stranden kunt vinden lees je hier onder.

 

Playa de la Concha, San Sebastian

 

Voor één van de mooiste stranden van Spanje hoef je niet helemaal naar het zuiden af te reizen. In het noorden van Spanje vindt je ook een indrukwekkende kustlijn. Wij hebben het natuurlijk over één van de meest spectaculaire stranden van Noord Spanje, Playa de la Concha in San Sebastian. Dit prachtige zandstrand ligt direct aan de stad San Sebastian en hier kun je de ideale combinatie maken van een strand en stad vakantie. Playa de la Concha wordt door heel veel mensen aangemerkt als één van de mooiste stranden ter wereld. Dit komt doordat het een prachtige baai is, het kalme zeewater en het fijne zandstrand.

 

Playa del Palmar, Vejer de la Frontera

 

In de zuidelijke Spaanse provincie Cádiz vindt je het prachtige Playa del Palmar. Het is nog geen toeristische strand, je vindt er voornamelijk Spanjaarden die hier genieten van de fantastische omgeving. Het betreft een lang uitgerekt wit zandstrand en het is ideaal om een lange strandwandeling te maken. Er kan ook een heerlijke verkoelende duik genomen worden in de zee of je kunt je vermaken met het kijken naar de vele windsurfers die er actief zijn. Playa del Palmar is een rustig gelegen strand en word alleen omringd door de natuur, die nog steeds zijn vrije gang kan gaan. Spanjaarden zelf noemen het strand ook wel ‘parahe casi virgen’ wat vrij vertaald betekend maagdelijk strand.

 

Playa de Ses Illetes, Formentera

 

Op het Spaanse eiland Formentera voor de oostkust van het vasteland vindt je adembenemende stranden. Het strand Playa de Ses Illetes heeft veel weg van een Caribisch strand, maar dan minder ver van huis af. Heb je geen zin in een lange vlucht maar wil je wel optimaal genieten van een prachtig zandstrand, dan is Playa de Ses Illetes op Formentera een super goed alternatief. Wil je uiterst genieten van je Spanje vakantie? Boek dan een strandvakantie naar Formentera. Op het strand van Playa de Ses Illetes kun je ook verschillende watersporten beoefenen, er is naast het zonnen ook meer dan genoeg vermaak op dit mooie Spaanse strand.

 

Meerdere mooie stranden

 

Niet alleen de boven genoemde stranden zijn mooi, er zijn veel meer mooie zandstranden in Spanje te vinden. Eigenlijk heeft elke Costa of elk eiland van Spanje wel een prachtig strand waar je helemaal tot rust kunt komen het is maar een kleine moeite om mooie zandstranden te vinden. Zo zijn de volgende stranden ook zeer zeker de moeite waard voor een bezoek als je er in de buurt bent tijdens je vakantie; Aiguablava aan de Costa Brava, Playa de Las Canteras op Gran Canaria, Es Trenc op Mallorca, Berria in Cantabria, El Sardinero in Cantabria, Cala Giverola in Tossa de Mar, La Manga in Murcia en diverse andere stranden verspreid over het vasteland van Spanje of op één van de Spaanse eilanden.

Gerelateerd nieuws

Vakantie

Watersport tijdens de vakantie

Voor velen is vakantie het ideale moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Watersport kan hierin een boeiende ommekeer bieden, een kans om