All inclusive vakanties vergelijken!

Dit mag je niet missen tijdens een rondreis Florida!

Deel artikel

Florida is gelegen in het zuidoosten van Amerika. Voor deze staat geldt dat er vaak naar wordt verwezen als zijnde de Sunshine State. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen, want het is veruit de meest zonnige plaats van het hele land. Er zijn heel veel verschillende redenen waarom een vakantie boeken naar deze streek een interessante keuze kan zijn. Je treft hier namelijk niet alleen kilometerslange stranden aan, daarnaast ben je hier ook aan het juiste adres voor het verkennen van indrukwekkende natuurparken en bijzondere steden. Wil jij ook graag de sterke troeven ontdekken waar deze staat over beschikt? Dan is het boeken van een rondreis Florida mogelijk erg interessant.

Maak kennis met de oudste stad van Florida

Tijdens een rondreis Florida zijn er heel wat zaken die ongetwijfeld hoog bovenaan je verlanglijstje zullen prijken. Dit gezegd hebbende zijn er wellicht ook plaatsen die je zomaar in eerste instantie over het hoofd zou durven zien. Het gaat hierbij dan onder meer om de plaats St. Augustine. Dit is de oudste plaats van Florida en staat garant voor een stevige portie Spaanse koloniale architectuur. 

De kans is hier zeer groot dat je wordt overvallen door een vlaag van verwarring. Wandel je hier nu namelijk op Amerikaanse of toch op Europese grond? Wie zal het zeggen… De belangrijkste trekpleister hier is in ieder geval het Castillo de San Marcos welke dateert uit de zeventiende eeuw. Bovendien is deze plaats zeer in trek bij mensen die houden van een beetje horror. De plaats staat immers onder meer bekend omwille van haar vele griezelige legendes. 

Ontdek het indrukwekkende Wekiwa Springs State Park

Een rondreis Florida is een ronduit onvergetelijke ervaring voor mensen die houden van een mooie natuur. Eén van de locaties die je op dit vlak zeker niet over het hoofd mag zien is het Wekiwa Springs State Park. Het betreft hier een natuurpark dat zich bevindt op een afstand van zo’n 20 minuten rijden van Orlando. Dit indrukwekkende natuurpark beschikt over een omvang van zomaar even 2800 hectare. Ze maakt het mogelijk om niet alleen te wandelen langs de Wekiwa-rivier, daarnaast kan je hier ook tal van verschillende waterbronnen ontdekken. Een drie uur durende wandeltour neemt je mee doorheen het park en laat je kennismaken met enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je hier aantreft. Absoluut een aanrader om te doen! 

Andere bezienswaardigheden om kennis mee te maken bij een rondreis Florida

Het mooie van het boeken van een rondreis Florida heeft te maken met het feit dat je niet zomaar één enkele bezienswaardigheid of locatie zal ontdekken. Binnen een bepaalde (doorgaans vrij korte) tijdspanne zal je dan ook kennis kunnen maken met enkele van de belangrijkste plaatsen die er verspreid over deze staat zijn terug te vinden. Bovendien is het zo dat een rondreis Florida in het teken staat van diversiteit. Niet alleen kan je hier geweldig genieten aan één van de vele aanwezige stranden, bovendien is het ook mogelijk om kennis te maken met heel wat bezienswaardigheden. Buiten de reeds aangehaalde exemplaren kan je ook een bezoek brengen aan:

  • Orlando;
  • Walt Disney World;
  • De Universal Studios;
  • Het Kennedy Space Center;
  • Tampa Bay Area;

Uiteraard zijn bovenstaande mogelijkheden nog lang niet alles. Een goede voorbereiding is voor jouw rondreis Florida dan ook altijd een absolute vereiste. Alleen op deze manier voorkom je namelijk om bepaalde pareltjes die je toch graag zou willen bezoeken alsnog over het hoofd te zien. 

Gerelateerd nieuws