All inclusive vakanties vergelijken!

Een goede nachtrust tijdens uw vakantie

Deel artikel

Een vakantie is bedoeld om heerlijk te ontspannen en uit te rusten. Toch is het zo dat veel mensen na een vakantie nog meer moe terugkomen dan zij daarvoor waren. Een slechte nachtrust lijkt hier de grootste oorzaak van te zijn. Ondanks dat er tijdens een vakantie veel factoren zijn die een goede nachtrust bevorderen, kunnen er ook factoren zijn die een slechte nachtrust tot gevolg hebben. Zo hebben veel mensen nog stress voor het vertrek, wat de nachtrust niet bevordert. Ook kan een gehorige en vreemde omgeving een slechte nachtrust tot gevolg hebben. Voor geluidsoverlast tijdens uw nachtrust op vakantie is een simpele oplossing te vinden: het gebruik van oordoppen tijdens het slapen.

Oordopjes voor het ontspannen slapen op vakantie

Op vakantie verblijf je in een vreemde omgeving. Op een camping kun je last hebben van mede kampeerders wanneer je in een tent of caravan ligt. Ook in een hotel of appartement heeft men vaak last van geluidsoverlast. Het geluid hoeft echter niet eens noemenswaardig te zijn. Omdat je in een vreemde omgeving bent kunnen ook vreemde geluiden voor jou al als geluidsoverlast voelen. Een simpele optie om je af te sluiten voor deze geluiden, is het dragen van oordoppen tijdens het slapen. Er zijn oordoppen verkrijgbaar die het gehoor uitstekend afsluiten voor geluiden. Dit zal tot gevolg hebben dat je beter slaapt en je de volgende dag en gedurende de vakantie een stuk fitter voelt. Oordoppen geschikt om te dragen op vakantie zijn de Soft Earplugs van Treets en Sleepsoft oordoppen van Alpine.

Overige tips voor een beter nachtrust op vakantie

Naast geluidsoverlast zijn er ook andere factoren die een slechte nachtrust tot gevolg kunnen hebben. Zo kan stress voor of tijdens een vakantie de nachtrust flink verstoren. Zorg er daarom voor dat je ontspannen op vakantie gaat. Vermijd inpakstress en ga de week voordat je op vakantie gaat ook niet te laat naar bed. Houd je slaapritme vol tijdens je vakantie, wijk er in ieder geval niet teveel van af. Zorg voor een comfortabele omgeving. Je slaapt in een vreemd bed maar kun natuurlijk wel voor bijvoorbeeld een eigen kussen(hoes) zorgen. Thuis maar ook op vakantie is het van belang om voor het slapen geen elektronische apparatuur meer te gebruiken. Licht van een tablet of smartphone kan ervoor zorgen dat je nog minder snel in slaap valt. Met deze tips en het gebruik van oordoppen zul je zien dat je nachtrust op vakantie enorm verbetert.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken