All inclusive vakanties vergelijken!

Kaapverdië opkomende vakantiebestemming

Deel artikel

 

 

Kaapverdië of de Kaapverdische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan. Het is een eilandengroep die allemaal een vulkanische oorsprong kennen. De eilanden liggen voor de west kust van het Afrikaanse continent. In totaal telt deze archipel 14 eilanden en de Rambo eilanden. De eilanden waar steeds meer toeristen naar toe gaan zijn de bekendste eilanden van Kaapverdië namelijk Boa Vista en Sal. Het is niet vreemd dat Kaapverdië steeds vaker geboekt wordt voor een zonvakantie, want door het heerlijke klimaat kun je zowel in de wintermaanden als in de zomermaanden er heel goed verblijven. Het land valt nog steeds onder het ontwikkelprogramma van de Verenigde Naties, ondanks dat er hard aan de weg getimmerd wordt op het eiland om alle toeristen tegemoet te komen, leeft een groot deel van de bevolking van minder dan 1,25 dollar per dag. Nu de toeristen stroom op gang komt zal het op ten duur alleen maar beter gaan met de economie in het land, maar vooralsnog blijven de Kaapverdische Eilanden een ontwikkelingsland.

 

Prachtige witte zandstranden

De twee populaire eilanden voor toeristen Sal en Boa Vista hebben prachtige witte zandstranden waar je heerlijk kunt genieten van de zon en de zee. De echte reden waarom toeristen naar voornamelijk Sal komen is het prachtige zandstrand van maar liefst 8 kilometer lengte. Door de perfecte weersomstandigheden kun je hier heel goed watersporten beoefenen. Op het eiland wordt veel aan kitesurfen gedaan, maar ook andere watersporten zijn goed te beoefenen. Na een dag uitwaaien op het prachtige zandstrand kan er in de avond genoten worden van live muziek onder het genot van een hapje en een drankje. De lokale bevolking is altijd in voor een praatje en tijdens een avondje uit op één van de eilanden is de beste mogelijke manier om de locals te leren kennen. Salsa is de dans op het eiland en kijk niet vreemd op als je in een bar of café gevraagd wordt om mee te doen.

 

Eilandhoppen op de Kaapverdische Eilanden

Kaapverdie leent zich uitermate goed voor eilandhoppen. Door de verschillende eilanden aan te doen tijdens een Kaapverdie vakantie leer je het land goed kennen. De beste optie voor eilandhoppen is om het vliegtuig te pakken. Vanaf Nederland kun je tegenwoordig rechtstreeks vliegen naar de Kaapverdische Eilanden en hier aan is de stijging van het aantal toeristen ook te danken. Vanaf Schiphol Amsterdam vlieg je ongeveer in 6 uur tijd naar Kaapverdie. Je zal dan rechtstreeks vliegen naar Sal of Santiago.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken