All inclusive vakanties vergelijken!

Reizen door de Verenigde Staten

Deel artikel

Mensen bezoeken de Verenigde Staten om prachtige stedentrips en bijzondere rondreizen te maken. Het land wordt bekender onder de Nederlandse vakantiegangers en het aanbod wordt steeds uitgebreider en voordeliger.  Van uitgestrekte natuurgebieden tot aan moderne steden is er genoeg te doen in het land.

Stedentrip in het moderne New York

 

New York is een wereldstad met een veelzijdig aanbod aan adembenemende bezienswaardigheden en vele activiteiten. De moderne stad staat bekend als de stad die nooit slaapt, omdat er altijd wat te doen is op welk tijdstip dan ook. Mensen kunnen hier denken aan het bezoeken van Times Square, een traditionele honkbal wedstrijd en een rustgevend tripje naar het welbekende Central Park. Het is kortom gezegd dé ideale stad voor een leuke stedentrip.

 

Times Square is zeker het bezoeken waard wanneer mensen op stedentrip gaan in New York. Het is een plein waar veel verschillende winkels en evenementen te vinden zijn. Mensen kijken hun ogen uit tijdens het bezoeken van het plein, door Times Square zijn opvallende lichtgevende televisieschermen en neonlichten. Op dit plein bevinden zich veel exclusieve winkels, waaronder M&M world en de Disney Store. Om het plein te kunnen bereiken zijn er veel metro’s en taxi’s beschikbaar, die vrijwel overal te vinden zijn. Mensen kunnen op welk tijdstip dan ook reizen met het openbare vervoer.

 

Een onmisbare activiteit voor een stedentrip in New York, is het bezoeken van een honkbalwedstrijd van de honkbalclub ‘New York Yankees’. Het behoort tot één van de meest succesvolle honkbalclubs ter wereld, dat zich kenmerkt aan de Amerikaanse cultuur. Mensen komen hier om de vermakelijke wedstrijden te bezoeken en deel te nemen aan de unieke sfeer die het heeft. Kenmerkend aan de sfeer is dat mensen naar de wedstrijd komen om de wedstrijdbal te kunnen vangen met een honkbalhandschoen. Veel ballen worden namelijk per ongeluk het publiek ingeslagen tijdens de wedstrijd. Met een grote beker cola en een typisch Amerikaanse hotdog is het een vermakelijke activiteit om te bezoeken. De prijzen voor het bezoeken van een honkbalwedstrijd zijn in de meeste gevallen beschikbaar vanaf 20 dollar, maar wanneer de club tegen een rivaal komt te spelen zijn de prijzen hoger.

 

Na het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden en activiteiten is het ‘Central Park’ de ideale plek om tot rust te komen. Het is een gigantisch park, waar mensen kunnen genieten van de rustgevende natuur.  Het is een open grasgebied, waar veel vijvers en wandelpaden te vinden zijn. Er werden naar aanvang 500.000 bomen geplant en er is ruimte voor iedereen. Het bijzondere aan het park is dat er buiten alle rustgevende gebieden ook bezienswaardigheden te vinden zijn. Hier staan namelijk enkele belangrijke gebouwen die kenmerkend zijn aan de Amerikaanse geschiedenis.

 

Rondreis door Amerika

 

Een rondreis maken door de Verenigde Staten wordt steeds een groter begrip onder de vakantiegangers. Mensen kunnen genieten van het avontuur dat er te beleven valt. Een rondreis bedraagt vaak meer dan twee weken. Hierbij horen mensen zelf een auto te regelen gedurende de tocht. Het leuke aan een rondreis maken is dat mensen verschillende steden en natuurgebieden te zien krijgen. Eén van de bekendste rondreizen in Amerika is een rondreis maken door het westen van het land. Van de prachtige natuurgebieden zoals de Grand Canyon tot aan de befaamde steden als Las Vegas is het een bijzondere ervaring.

 

De Grand Canyon is een bijzonder natuurverschijnsel. Het is een brede en diepe kloof, die in de loop van een aantal miljoenen jaren door het water is ontstaan. De Canyon is ongeveer 430 kilometer lang en 15 tot 29 kilometer breed. Het heeft bruine rotsen en diepe ravijnen, die uit elkaar worden gehouden door een blauwe rivier. Het is een erg leuke locatie om te bezoeken gedurende de zonsondergang. Het zorgt voor een adembenemend uitzicht en voor een aangename ontspanning.

 

Verder is de stad Las Vegas onmisbaar gedurende de bijzondere rondreis. Het staat bekend als een gokstad met vele casino’s en hotels. Het bijzondere aan de stad is dat het gelegen is in de woestijn, iets dat niet veel voorkomt. Loop langs de prachtig verlichte strips, waar zich vele straatmuzikanten bevinden en slaap in één van de prachtige hotels die de stad in aanbod heeft.

 

Voor mensen die een prachtige rondreis willen maken, zijn in de Verenigde Staten zeker op de juiste plek. Er zijn veel reisbureaus die verschillende rondreizen hebben uitgestippeld met de bijbehorende accommodaties. Vaak zitten de vliegtickets bij de prijs inbegrepen. Mensen hebben ook de mogelijkheid om zelf een rondreis uit te stippelen, maar dit wordt niet aangeraden. Het kost namelijk erg veel tijd en mensen zijn minder zeker van een lucratief aanbod.

 

Grand Canyon

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken