All inclusive vakanties vergelijken!

Wel of niet all inclusive op vakantie?

Deel artikel

Zou ik wel of niet all inclusive boeken wanneer ik deze zomer op vakantie ga? Deze vraag stellen mensen zich en de meningen zijn er sterk over verdeeld. Zo is de ene er een groot voorstander van en moet de ander er niks van hebben. Bij een dergelijke keuze laten mensen zich tevens al snel beïnvloeden door de mening van anderen. Dat is jammer, want misschien is een all inclusive vakantie voor jou wel zeer geschikt, terwijl een goede kennis het aan je heeft afgeraden. Lees de voor- en nadelen en beslis voor jezelf of dit een goede keuze is.

De voordelen van een all inclusive vakantie

Waar komt het tijdens een dergelijke vakantie eigenlijk precies op neer? In het kort kun je bij er bij zo’n vakantie aan denken dat je heerlijk onbeperkt kunt eten en drinken en aan andere activiteiten kunt deelnemen die worden georganiseerd. Dat klinkt niet slecht. Des te meer sterren het hotel heeft, des te meer er wordt georganiseerd.

 

All inclusive vakantie

Toch blijft het eten en het drinken een van de voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor een dergelijke vakantie. Stel je voor dat je lekker aan het zwembad ligt en de hele dag door naar de bar kunt lopen om een verfrissend alcoholisch of non-alcoholisch drankje te halen. Dat allemaal zonder je ook maar druk te maken over je geld, want de vakantie heb je toch al betaald. Of je nou veel of weinig drinkt maakt niet meer uit voor de portemonnee. Tussendoor geniet je van lekkere hapjes en ’s avonds schuif je zo aan bij het buffet. Je hoeft je dus niet eerst helemaal klaar te maken om naar een restaurant te gaan, maar eet eerst je buik vol.

 

Ook is het erg prettig wanneer je met het hele gezin met kinderen op vakantie gaat. De meeste hotels houden er rekening mee dat er genoeg aanbod moet zijn voor kinderen en bieden daarom ook lekkere ijsjes aan of snacks van de snackbar. Je hoeft dus niet steeds met je portemonnee op pad om iets voor de kinderen te gaan halen. Je kinderen kunnen zelf met hun zus of broer naar de bar lopen om voor zichzelf wat lekkers te bestellen.

De meeste all inclusive hotels zijn ook zo ingericht dat er altijd genoeg te doen is. Zo zijn er zwembaden met glijbanen, is er animatie en is er een recreatiegedeelte. Genoeg te doen dus bij je accommodatie en waarom zou je nog de moeite doen om ergens anders heen te gaan? Dit bespaart natuurlijk een hoop geld. Zeker wanneer je met de hele familie bent. De combinatie van het voorgaande gemak en de kosten vormt de belangrijkste reden waarom mensen voor deze vakantie kiezen.

De nadelen van een all inclusive vakantie

Zoals je wellicht al kunt raden is het een groot nadeel dat je alleen goedkoop uit bent wanneer je er ook daadwerkelijk voldoende gebruik van maakt. Weet jij zeker dat je voldoende tijd bij je accommodatie doorbrengt en dat je er voldoende uithaalt? Dan is het wellicht een goede keuze, maar het kan ook anders zijn. Ben je jouw accommodatie zat tijdens de vakantie of wil je simpelweg meer doen? Dan kan het zijn dat je plotseling een stuk duurder uit bent door toch geregeld buiten de deur te eten en veel andere activiteiten te ondernemen. Wanneer je geen all inclusive vakantie boekt dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om te besparen op je vakantie.

Dit kan bijvoorbeeld al snel het geval zijn wanneer het hotel toch niet zo goed bevalt als vooraf verwacht. Omdat all inclusive hotels zo zijn ingericht dat ze veel mensen tegelijkertijd kunnen opvangen is de kans aanwezig dat dit de situatie is. Wellicht is het erg druk en wil je af en toe even aan de drukte ontsnappen. Ook worden de meeste gerechten in buffetvorm aangeboden. Het komt nog weleens voor dat het eten niet meer helemaal warm is of dat je na meerdere dagen behoefte hebt aan ander eten. Tot slot wordt er ook vaak eten weggegooid bij all inclusive restaurants. Voor wie milieubewust is kan dat een probleem zijn. Toch worden restaurants steeds beter gecontroleerd of zij milieubewust te werk gaan.

De keuze maken

Stel je eerst voor jezelf voor hoe jij zou willen dat de vakantie eruit komt te zien en bepaal je budget voor de vakantie. Vervolgens leg je alle voor- en nadelen naast elkaar van een all inclusive vakantie. Op basis hiervan beslis jij of deze vakantie juist wel of niet iets voor jou is. Vergeet niet altijd recensies te lezen op betrouwbare websites. Je wilt niet dat je toch kiest voor een all inclusive, maar de voorzieningen ter plekke tegenvallen.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken