All inclusive vakanties vergelijken!

Welke 5 plaatsen mag je niet missen in Sri Lanka

Deel artikel

Sri Lanka is nog niet zo’n erge populaire bestemming onder de Nederlanders. Kijkende naar de foto’s en verhalen die ik heb gehoord en mijn eigen ervaring kan ik maar 1 ding zeggen: misschien is dit wel iets goed. Vaak zien we dat bestemmingen naarmate deze populairder worden, steeds meer toeristisch worden. Geniet dus nu nog van je mooie Sri Lanka rondreis, nu er nog geen hop-on, hop-off bussen zijn!

Treinreis sri lanka

Maak een boeddhistische ceremonie mee in Kandy 

Sri Lanka staat bekend om haar afwisselende karakter en is werkelijk de parel van de Indische Oceaan. Kandy heeft veel leuke bezienswaardigheden die je rondreis Sri Lanka helemaal compleet maken. Kandy ligt op ongeveer 3 uur rijden van de hoofdstad Colombo. De stad heeft een gigantische botanische tuin die het bezoeken waard is. De Temple of the Tooth is de meest beroemde Boeddhistische tempel in Sri Lanka. Het is hier wel veel druk, maar zorg dat je hier een boeddhistische ceremonie mee maakt om je bezoek in Kandy compleet te maken.

Wandel door de groene heuvels van Ella

Wil je Sri Lanka denkwaardig maken, dan raden we je aan om in Ella de Little Adam’s Peak te beklimmen. Heel hoog is de berg niet, binnen een uurtje hebben de meeste mensen de top wel bereikt. Bovenin vind je een prachtige panorama over de groene heuvels van Ella.

Ga op safari in Yala Nationaal Park

Ga op safari in een jeep en bekijk de wilde lippenberen, olifant, luipaard, wilde varkens, buffels, herten, apen, mangoesten en krokodillen. Geniet van het uitzicht op de hoge Leeuwenrots in Sigiriya

Gebouw sri lanka

In Sigiriya staat de hoge Leeuwenrots. De klim duurt een uur om de top te bereiken. Een foto van dit uitzicht mag niet ontbreken in je fotocollectie. De naam leeuwenrots is gegeven aan de rots vanwege de gigantische leeuwenklauwen die de poort vormen naar de top van de rots. Oorspronkelijk was de port de toegangspoort van het paleis van Koning Kasyapa.

Sluit af aan het strand van Mirissa

Strand

In Mirissa zijn zeer mooie stranden te vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om een boottocht te doen om walvissen te spotten. De regio staat bekend als beste plaats ter wereld om wilde walvissen te bekijken. Mirissa is nog niet zo toeristisch, maar de laatste jaren neemt het toerisme wel toe.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken