All inclusive vakanties vergelijken!

Zonnebrand smeren: Tips voor optimale bescherming van de huis

Deel artikel

Zonnebrand smeren

Ga jij binnenkort op vakantie naar een warm land waar de zon schijnt, dan is het belangrijk dat jij je flesje met zonnebrand als één van de eerste items in je tas of koffer stopt. Ondanks het feit dat we ons heel goed bewust zijn van het belang van goede zonnebrand, zien we nog steeds te vaak dat het niet of niet voldoende gebruikt wordt. Vooral wanneer je jong bent, is het belangrijk dat jij je huid goed verzorgd. Wanneer je deze dan met enige regelmaat blootstelt aan de zon, zonder hiervoor bescherming te gebruiken, kan dit zorgen voor vervelende bijwerkingen. Om je huid optimaal te beschermen, hebben we een aantal tips voor je, die voorkomen dat je huid verbrand.

Blijven smeren met zonnebrand

Wanneer je de hele dag in de zon ligt, dan is het belangrijk dat jij jezelf ieder uur insmeert. Doe je dit niet, dan zal zelfs de beste zonnebrand niet helpen om je huid te beschermen. Ook wanneer je in het water bent geweest, dank is het belangrijk dat je je voordat je weer gaat zonnen even afspoelt. Vooral wanneer je de zee ingaat, zal het zoutwater ervoor zorgen dat je een stuk sneller verbrand. Het is aan te raden om jezelf dus gemiddeld zo’n 6 tot 8 keer per dag in te smeren om zo de kans op verbranding tot het minimum te beperken. Uiteraard is het helemaal niet erg om vaker te smeren, vooral tijdens de uren dat de zon het sterkst is.

Kies voor waterproof zonnebrand

Niets is zo vervelend als zonnebrand die niet waterproof is. Dit betekent niet alleen dat jij jezelf een stuk vaker moet insmeren, maar verhoogt het ook de kans op verbranden wanneer je in het water zit. Vooral de combinatie van zout water met de zon, kan ervoor zorgen dat je in no-time verbrand. Let dus bij de aanschaf van zonnebrand goed op of dat deze waterproof is of niet. Want kies je voor een een niet waterproof variant, dan zal je een stuk vaker moeten smeren. De beste zonnebrand om verbranding tegen te gaan is dus allereerst een waterproof variant. Kun je deze niet vinden, dan is het verstandig even iemand te raadplegen die je misschien wel kan helpen.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken