All inclusive vakanties vergelijken!

Brazilië staat aan de vooravond van het WK voetbal

Deel artikel

 

Dit jaar wordt het WK voetbal georganiseerd door het voetballand Brazilië. Alles in dit fantastische land ademend voetbal. Lang niet iedereen is blij met de komst van de FIFA naar het land want het geïnvesteerde geld in stadions en infrastructuur had volgens velen veel beter besteedt kunnen worden aan bijvoorbeeld onderwijs, ziekenhuizen en kinderen. De stad die het aankomende volop in de picture zal staan is natuurlijk Rio de Janeiro. Het Nederlands elftal verblijft ook in Rio de Janeiro tijdens het WK voetbal, namelijk in het Caesar Park Ipanema Hotel, direct aan de Copacabana.

 

Er is geen bestemming op aarde spannender dan Rio de Janeiro. Deze miljoenenstad is gelegen in het zuidoosten van Brazilië, Rio de Janeiro is de drukst bezochte stad van Zuid-Amerika als gevolg van de mooie natuur, bezienswaardigheden, stranden en het uitbundige carnaval.

 

Christus de Verlosser, siert de Corcovado berg

Het meest bekende monument van de stad is het enorme Christus de Verlosser standbeeld, welke bovenop de Corcovado berg is gelegen. Van heinde en ver kan het reusachtige standbeeld al gezien worden. Het Christus beeld is het kenmerk van Rio de Janeiro. Andere belangrijke bezienswaardigheden van Rio de Janeiro zijn de koloniale forten, kathedralen, de voormalige presidentiële paleizen en het Maracanã Stadion, één van ’s werelds grootste voetbalstadions. In dit stadion wordt ook de finale wedstrijd van het WK voetbal 2014 gespeeld.

 

Miljoenenstad met twee gezichten

Nu Rio de Janeiro dagelijks in de picture komt met het WK voetbal, vergeten veel mensen dat Rio de Janeiro twee gezichten heeft. Helaas, heeft Rio de Janeiro ook te maken met enorm veel misdaden en dan voornamelijk in de favela’s. De favela’s zijn gebieden met slechte leefomstandigheden. De kwaliteit van woningen zijn uitermate slecht en in de volksmond worden de favela’s ook wel sloppenwijken genoemd. De favela’s liggen tegen de berghelling aan en het is hier voornamelijk onveilig door drugsbendes. Kinderen die hier opgroeien hebben vrijwel geen zicht op een betere toekomst en komen meestal terecht in één van de vele drugsbendes van de favela’s. Met de komst van het WK voetbal hebben enorm veel landen projecten opgestart in de favela’s om de kinderen toch te laten zien dat er een betere toekomst mogelijk is, ook vanuit Nederland zijn er meerdere projecten opgestart in de favela’s, die nagenoeg allemaal met het populaire spelletje voetbal te maken hebben.

 

Grootste straat carnaval van de wereld

Rio de Janeiro is ook de thuisbasis van ’s werelds grootste carnaval. Het carnaval is beroemd om de levendige parades, kostuums, dansen, muziek, vuurwerk en de oneindig vele straatfeesten. Het carnaval is maar eens per jaar, maar dat mag de pret niet drukken in een miljoenenstad als Rio de Janeiro. Buiten het festival om heeft de stad een overvloed aan bars en clubs. Als je tijdens het WK 2014 in Rio de Janeiro bent, zal je het zelf beleven hoeveel bars en clubs in deze geweldige stad huisvesten. Natuurlijk ook buiten het WK voetbal om zijn de bars en clubs geopend.

 

De straten van Rio de Janeiro staan vol met bekende fastfoodketens, maar er zijn ook meer dan genoeg lokale restaurants te vinden waar je van de Braziliaanse keuken kan genieten. De meeste restaurants serveren dagelijks verse vis en traditionele gerechten zoals Feijoada, een stoofpot van zwarte bonen, rundvlees en varkensvlees, vaak geserveerd met rijst en boerenkool. Daarnaast serveren de meeste lokale restaurants ook Coxinhas, Pão de Queijo, Farofa, Moqueca de Camarão en natuurlijk veel meer lekkere lokale gerechten.

 

Het WK voetbal 2014 wordt niet door iedereen in Brazilië geadoreerd maar ook buiten het WK voetbal om blijft Rio de Janeiro een wereldstad waar je eigenlijk minimaal één keer geweest moet zijn, om bijvoorbeeld het Christus standbeeld te bewonderen.

Gerelateerd nieuws

Griekenland stedentrip of zonvakantie

Griekenland een veelzijdige vakantiebestemming De vakantiebestemming Griekenland is ieder jaar weer een bestemming die aangedaan wordt door toeristen uit alle windstreken. Dit komt omdat Griekenland

Verrassend Cuba

Verrassend Cuba een tropische vakantiebestemming Denkend aan Cuba, dan gaan de gedachten al snel uit naar salsamuziek, gastvrije bevolking, rum, mojito’s, fantastische natuur, uitgesproken keuken